K1 i Boks

Usmanov menadžer se ohladio od Canela: ‘Porazom od Bivola izgubio je status najboljeg‘

Kamaru Usman, Ali Abdelaziz

 Instagram (ali Abdelaziz)
Pred Usmanom stoji jako puno mogućih opcija

Menadžer Kamaru Usmana, Ali Abdelaziz, vjeruje kako je Canelo prokockao svoju šansu za veliki meč koji su on i UFC prvak Kamaru Usman mogli priuštiti gledateljima u jednom boksačkom meču između najboljeg boksača svijeta i najboljeg MMA borca svijeta. Smatra kako je porazom od Bivola sama ta ideja o meču između Usmana i Canela izgubila na relevantnosti.

Canelo je prošli mjesec dominantno poražen od Dmitryja Bivola i to mu je bio prvi poraz od 2013. godine, a sada će se vratiti kategoriju ispod i braniti svoje pojaseve u trilogiji protiv Gennadyja Golovkina. Usmanov menadžer tvrdi da je Canelo sada mogao biti u pregovorima za jako unosan meč protiv Usmana, samo da nije izgubio protiv Bivola. Usman je pokušavao dobiti priliku boksati protiv Canela i mjesecima prije nego što je ovaj poražen od Bivola, svako malo ga prozivajući i nadajući se da će Canelo zagristi mamac, ali to se nije dogodilo. Canelo te prozivke nikada nije ozbiljno shvaćao, niti u Usmanu vidi ikakvu prijetnju u boksačkome ringu. Abdelaziz je dao svoje viđenje o svemu tome za Menace Tube.

"Canelo je sada postao samo jedan običan boksač, samo jedan od dečkiju koji boksaju. Trebala je to biti borba najboljeg MMA borca protiv najboljeg boksača svijeta, ali to sada sve pada u vodu. Poštujem Canela, ali uprskao je ovu priliku. Kladioničari bi vjerojatno Canelu dali šansu 8:1 protiv Kamarua, ali smatram da Kamaru ima dovoljno hrabrosti da boksa protiv Canela, dok se Canelo nikada ne bi usudio stati pred Usmana u kavezu po MMA pravilima."

Za Usmana i dalje ima jako puno posla u UFC-u što se tiče potencijalnih izazivača za naslov velter kategorije. Čim se oporavi od ozlijede ruke suočiti će se s Leonom Edwardsom, a tu je također i moguća unosna borba protiv Conora McGregora ukoliko dobro odradi svoj povratnički meč.

"Kamaru se dobro oporavlja, a UFC mu je dao dovoljno vremena i ne vrše mu pritisak da se mora ubrzo boriti. On i dalje trenira svaki dan iako se i dalje oporavlja od ozlijede." - zaključio je Abdelaziz.

Linker
18. svibanj 2024 13:10