K1 i Boks

(VIDEO) Badr Hari nekoć je bio nezaustavljiv: Pogledajte kako je Hong-man Choija prisilio na predaju

Badr Hari vs. Hong-man Choi

 Screenshot (youtube, Glory)
Jedan od najboljih kickboksača svih vremena uvijek se beskompromisno borio

Čak 20 godina Badr Hari (92-16-1, 1 NC) nastupa na profesionalnoj kickboxing sceni, a radi se o kickboksaču koji će velikim slovima ostati upisan u povijest ovog sporta.

Ne samo da je Hari dugi niz godina bio jedan od najboljih na svijetu, nego je i svojim stilom osvajao fanove diljem svijeta. Marokanac se uvijek bespoštedno borio, neovisno tko stoji s druge strane. Znao ga je taj pristup skupo koštati, ali puno češće je profitirao iz svega toga.

Ništa drukčije u njegovom pristupu nije bilo niti 2008. godine u meču protiv Hong-man Choija. Divovski Korejac imao je 20 centimetara prednosti u visini (218 centimetara je visok Choi), a u prosjeku je težio oko 170-ak kilograma. Dodamo li na sve to zastrašujući ''reach'' koji iznosi 93 ''incha'' (235 cm), jasno je kako se radi o fizičkom ''čudovištu''.

Nije Choi bio nimalo bezazlen borac. Pobjeđivao je u renomirane kickboksače kao što su Semmy Schilt, Mighty Mo, Gary Goodridge itd, a u meč protiv Harija ušao je s 12 kickboxing pobjeda te četiri poraza.

Mnogi kickboksači jako su oprezno ulazili u mečeve protiv Choija i uglavnom bi ga pobjeđivali na bodove. Badr Hari nije odustao od svog stila borbe, čak niti protiv ovakvog protivnika. Vrlo agresivan bio je Marokanac kroz cijelu borbu, ali nije uspijevao nokautirati Korejca.

Nakon tri runde borbe, suci su odlučili da borci moraju odraditi dodatnu četvrtu rundu. Međutim, do toga nije došlo, jer Choi se u dogovoru sa svojim trenerom odlučio predati i bačen je bijeli ručnik, prije nego je započela četvrta runda.

Korejski div više nije mogao primati žestoke Harijeve udarce i morao je potpisati kapitulaciju.

Kako je Hari prisilio Hong-man Choija na predaju, pogledajte u sažecima koje je Glory danas podijelio na svom YouTube kanalu. Video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
24. travanj 2024 19:51