K1 i Boks

(VIDEO) Bliski susret Teofima i Haneya rezultirao sa žestokih pet minuta

Devin Haney i Teofimo Lopez
 screenshot (Twitter, Matchroom)
Svima je jasno kako ovakav susret u Kaliforniji nije mogao proći mirno

Na Matchroomovoj priredbi održanoj u Kaliforniji dogodilo se nešto što je jednim dijelom zasjenilo i program koji se odvijao. Dva mlada šampiona, vlasnici svih titula lake kategorije, susreli su se licem u licem. Radi se naravno o Teofimu Lopezu i Devinu Haneyu, koji su se na priredbi našli u društvu svojih očeva te prijatelja. Haney je inače borac pod ugovorom s Matchroomom, dok je isti promotor nedavno preuzeo organizaciju Lopezovog meča protiv Georgesa Kambososa Jr. Obojica su se tako tamo našli da bi se vidjeli s Eddiejem Hearnom.

Ne znamo je li susret bio dio Hearnove kuhinje, budući da je on također bio prisutan u tom trenutku, no u svakom slučaju on nikako nije mogao negativno djelovati na njegove promotorske ambicije. Dvojac koji većina fanova želi vidjeti zajedno u ringu ponio se dovoljno civilizirano da ne dođe do fizičkog obračuna, no isto tako se nisu štedjeli po pitanju toga što jedan drugom reći. Posebna priča bili su očevi, inače vrlo temperamentni Teofimo stariji i Bill Haney, koji su polako krenuli s pregovorima za potencijalni meč.

Poznato je kako ovaj taj meč ima i jednog protivnika, nažalost čovjeka čija će riječ biti jedna od ključnih. To je Teofimov glavni promotor Bob Arum, koji svog prvaka početkom iduće godine želi preseliti u poluvelter kategoriju, gdje bi se borio protiv apsolutnog prvaka Josha Taylora. Taylor je također boksač pod ugovorom s njegovim Top Rankom pa takva ambicija nikoga ne treba čuditi.

DAZN i Matchroom će svakako raditi na ovom meču, iako prije toga pokušavaju Haneyu za prosinac dogovoriti susret s još jednom vrlo dobrim boksačem iste kategorije, Josephom Diazom, koji je pod ugovorom s Golden Boyem Oscara De La Hoye. Kategorija nudi puno dobrih mečeva, ali pitanje je kad i hoće li se oni ostvariti, posebno dok Teofima razmišlja o promjeni kategorije, a kroz više različitih šara i Gervonta Davis. Jednostavno se ne trebamo previše nadati, znajući što je potrebno dogoditi se da bi došlo do meča dva jaka boksačka imena pod ugovorima s različitih promotorima. Kao što smo već više puta naveli, to je normalna slika današnjeg profesionalnog boksa.

Linker
14. svibanj 2024 06:44