K1 i Boks

(VIDEO) Jalolov položio najteži test do sada nokautom u posljednjoj rundi

Bakhodir Jalolov KO

 Screenshot(twitter, @showtimeboxing)
Ovime se još više približio napadu na sami vrh teške kategorije

Olimpijski pobjednik iz Tokija 2020. godine u superteškoj kategoriji, Uzbekistanac Bakhodir Jalolov, nastavlja se probijati u profesionalnom boksu gdje se polako ali sigurno gura prema vrhu. Sinoć je ostvario svoju najveću pobjedu u karijeri protiv Kongoanca koji boksa pod Belgijskom zastavom, Jacka Mulowayija, koja bi ga trebala progurati u top 50 teškaša na BoxRec ljestvici.

Jalolovu je ovo bio prvi put da je boksao dalje od pete runde, no borbu je ipak na kraju završio nokautom. U svojoj dosadašnjoj karijeri svih 11 pobjeda je ostvario nokautom, a ovaj je bio posebno brutalan. Borba je bila prilično jednostrana iako je i Mulowayi imao svojih trenutaka. U 8. rundi Jalolov je Jacka usred finiša pogodio snažnim zadnjim (lijevim) krošeom nakon čega je Kongoanac pao kao pokošen.

35-godišnji teškaš je prije poraza od Jalolova zauzimao 52. mjesto na BoxRec ljestvici, a u dosadašnjoj karijeri odradio je 14 nastupa u kojima je slavio 11 puta, dok je u dva navrata poražen, a ima i jedan neriješeni ishod. U karijeri se već susreo s velikim imenima poput Kubanca Franka Sancheza od kojega je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Jalolov je svoju profesionalnu karijeru počeo graditi paralelno s amaterskom već 2018. godine. Taktički je to odlično napravio jer nakon osvajanja olimpijskog zlata nije morao dugo čekati na gradnju profesionalne karijere, već je imao nekoliko mečeva i spreman put za dalje. Doduše, njegovi protivnici nisu bili vrhunske kvalitete, tako da mu je Mulowayi predstavljao najveći izazov do sada. Jalolov je u amaterskoj karijeri svojevremeno pobjeđivao i našeg najboljeg amaterskog superteškaša Marka Miluna.

Linker
19. svibanj 2024 03:44