K1 i Boks

(VIDEO) Joyce tri puta rušio Hammera na putu do pobjede

Joe Joyce 

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Sada želi pobjednika meča između Usyka i Joshue

Joe Joyce sinoć je još jednom potvrdio da je materijal za sami vrh teške kategorije. U četvrtoj rundi nokautirao je njemačkog boksača Christiana Hammera rušeći ga pritom tri puta dok sudac nije konačno prekinuo borbu.

Prvu rundu bolje je otvorio Hammer i nekoliko puta teškim udarcima pogodio Joycea, koji je kao i do sada pokazao nevjerojatnu čvrstinu i išao naprijed bez obzira na sve. Joyce se polako vratio u iduće dvije runde i teškim udarcima pogađao Hammera, koji je dobro uzvraćao, ali nedovoljno da uzme rundu.

Zatim je na red došla i četvrta runda u kojoj Joyce prebacuje u višu brzinu i pogađa Hammera čistim udarcima u tijelo nakon čega ovaj po prvi put pada na pod. Joyce nastavlja istim tempom, a Hammer počinje nekontrolirano bacati udarce tek toliko da zadrži Joycea na distanci. To mu ne uspijeva i Joyce ga ruši još dvaput, a fatalni udarac nakon kojeg Hammer nije mogao nastaviti bio je onaj u tijelo.

Ovom pobjedom Joyce je postao obavezni izazivač za WBO pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk. Usyk idući mjesec brani svoje pojaseve u revanšu protiv Anthonyja Joshue, a nakon toga valja vidjeti tko će biti idući izazivač na pojaseve jer svaka federacija ima svog izazivača. Joyce je nakon velike pobjede izjavio kako je spreman boriti se s prvakom.

"Kakav nastup, baš sam uživao. Trenutno sam u top formi i spreman sam za najveće izazove. Spreman sam na sve želim se boriti s pobjednikom meča između Usyka i Joshue, ali i s Tysonom Furyjem. Ja sam trenutno na tome nivou." - zaključio je Joyce.

Linker
05. svibanj 2024 03:05