K1 i Boks

(VIDEO) Michael Conlan brutalno nokautiran u drugom pokušaju osvajanja svjetske titule

Luis Alberto Lopez vs Michael Conlan 

 ©INPHO/Presseye/William Cherry/imago sportfotodienst/Profimedia
Ponovno je posrnuo u velikom izazovu

Irski boksač je javnosti prvi put postao poznat nakon što je na Olimpijskim igrama u sramotnoj sudačkoj odluci izgubio u polufinalu od Rusa pokazao sucima srednji prst i prozvao Vladimira Putina. Prelaskom u profi boks očekivanja od Michaela Conlana bila su velika, a većina eksperata vidjelo ga je kao budućeg svjetskog prvaka.

Conlan je prvi put za svjetsku titulu boksao prošle godine u trećem mjesecu, kada ga je u posljednjoj rundi doslovce iz ringa izbacio Leigh Wood, i to teškim nokautom. Nakon toga je zaredao dvije solidne pobjede, da bi sinoć ponovno dobio priliku boksati za IBF titulu perolake kategorije. Irac je zakazao i ovoga puta, a bolji od njega bio je Luis Alberto Lopez koji ga je nokautirao sjajnim aperkatom u petoj rundi nakon čega je ostao ležati na podu, a istovremeno su iz njegovog kuta bacili bijeli ručnik za prekid borbe.

"Čestitke Lopezu na sjajnoj izvedbi. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Hvala na prilici. Uzet ću sada dužu pauzu od društvenih mreža i uživati s obitelji, a onda ću tek odlučiti što je iduće za mene. Hvala svima još jednom i Belfastu što ste pružili ovako dobru atmosferu." - oglasio se Conlan nakon poraza.

Luis Alberto Lopez titulu je osvojio u desetom mjesecu prošle godine većinskom sudačkom odlukom protiv sjajnog Josha Warringtona. Meksikancu je ovo bila prva obrana titule, a iz meča u meč pokazuje veliki napredak, te s obzirom da mu je tek 29 godina ispred njega je još duga i vjerujemo uspješna karijera. Trenutno se nalazi na 3. mjestu BoxRec ljestvice perolake kategorije, a ispred njega su samo Brandon Figueroa i Leigh Wood koji je sinoć osvojio upražnjenu WBA svjetsku titulu protiv Mauricia Lare.

Linker
08. svibanj 2024 01:08