K1 i Boks

(VIDEO) Poslastica za ljubitelje kickboksa: Pogledajte kompilaciju šest najboljih izvedbi na Collision 6 eventu

Tariq Osaro (lijevo) vs. Rico Verhoeven (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu brzo je složila ovu kompilaciju

Glory: Collision 6 event nažalost je donekle prošao ispod radara među publikom u našoj regiji. Spektakularni Gloryjev event održavao se gotovo u istom terminu kao i FNC-ov spektakl u Beogradu, a publika iz Hrvatske i susjednih zemalja ipak je preferirala pratiti FNC.

No, dobra je vijest da su ljudi iz Gloryja brzo složili kompilaciju šest najboljih nastupa na Collision 6 eventu. Bio je to event s ukupno 11 mečeva, a šestero boraca dobilo je posebnu pažnju.

Abraham Vidales i Stefan Latescu nokautima su porazili svoje protivnike, Ahmada Chikha Mousu i Ibrahima El Bounja. Vidales je nokautirao Chikha Mousu već u prvoj rundi, a bila je to slatka pobjeda za Meksikanca nakon što je Mousa pao vagu za 1,6 kilograma.

Latescu je u drugoj rundi porazio El Bounija nakon tri nokdauna u jednoj rundi i time je prekinuo Marokančev niz od pet uzastopnih pobjeda.

Među ostalim izdvojenim borcima našli su se Ulric Bokeme, Donovan Wisse, Donegi Abena i Rico Verhoeven. Sudeći prema komentarima, fanovi nisu oduševljeni uvrštavanjem Verhoevena u ovo ‘‘odabrano‘‘ društvo, a niti Donegi Abena nije pretjerano oduševio nastupom protiv Mohameda Touchassie, borca koji je uskočio na ‘‘short notice‘‘ i na vaganju je bio gotovo pet kilograma lakši od Abene.

Ulric Bokeme i Donovan Wisse definitivno su zaslužili pohvalu za svoje nastupe. Wisse je u sjajnom meču porazio opasnog Michaela Boapeaha, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca. Na isti način do pobjede je došao i Bokeme protiv odličnog Turčina Serkana Ozcaglayana. Turski borac srednje kategorije u šestom mjesecu borio se za titulu prvaka u srednjoj kategoriji, ali izgubio je upravo od Wissea. Sada je upisao i drugi poraz zaedom, a Bokeme je tom pobjedom možda izborio i napad na titulu.

Gloryjevu kompilaciju najimpresivnijih nastupa na Collision 6 eventu pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
28. travanj 2024 03:50