K1 i Boks

(VIDEO) Povratak kralja: Pogledajte Gloryjev ‘trailer‘ za ovotjedni meč između Verhoevena i Osara

Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
Glory: Collision 6 event bit će prava poslastica za ljubitelje kickboksa

Unutar našeg ‘‘Borilačkog tjedna‘‘ vjerojatno ste uočili kako nas čeka vikend prepun sjajnih evenata, a Glory: Collision 6 prednjači među takvima. Vjerojatno najbolja kickboksačka organizacija donosi novi event iz ‘‘Collision‘‘ kategorije, a to su uvijek eventi prepuni onih najzvučnijih Gloryjevih imena.

Tako će priredbu predvoditi Rico Verhoeven, kralj teške kategorije, a njegov protivnik bit će Kevin Tariq Osaro. Nigerijca pamtimo kao borca koji je ranije ove godine porazio našeg Antonija Plazibata u meču za status privremenog prvaka i time je preoteo Plazibatu priliku za napad na pojas.

Osaro će biti veliki autsajder u meču protiv Verhoevena, ali ne treba ga unaprijed otpisati. Rico Verhoeven u ovaj meč ulazi nakon teške ozljede koljena koju je pretrpio ranije ove godine, a zbog te ozljede otpao je njegov planirani meč protiv Plazibata. Antonio nije htio čekati sve do 11. mjeseca, ali kao što smo već spomenuli, izgubio je status prvog izazivača.

Osim teške ozljede od koje se oporavljao, treba uzeti u obzir i činjenicu da Verhoeven unutar Gloryjevog ringa nije nastupio od 10. mjeseca 2021. godine. Rico je tada na Glory Collision 3 eventu teškom mukom porazio Jamala Ben Saddika.

Odradio je Verhoeven i jedan nastup tijekom prošle kalendarske godine, ali bio je gotovo pa egzibicijski meč protiv Hesdyja Gergesa. Poprilično inaktivan bio je Verhoeven kroz protekle dvije godine, a usporedbe radi, Tariq Osaro samo je ove godine već triput nastupio.

Osim Osara i Verhoevena, na Gloryjevom eventu u subotu nastupiti će još nekoliko zvučnih imena. Donegi Abena branit će titulu u poluteškoj kategoriji, onu titulu koju je početkom godine kontroverzno osvojio porazivši Sergeja Maslobojeva. Podsjećamo, taj meč prekinut je zbog posjekotine na potkoljenici Sergeja Maslobojeva. Uistinu bizaran razlog za prekinuti meč, a time je bačena mrlja i na odličan nastup Abene koji bi imao šanse osvojiti pojas i bez tog prekida.

Abena će titulu braniti protiv Tarika Khbabeza. Marokanac je privremeni prvak poluteške kategorije, a može li napraviti korak dalje, saznati ćemo u subotu navečer.

Donovan Wisse tražit će treću uzastopnu obranu titule u srednjoj kategoriji. Surinamca čeka okršaj protiv Michaela Boaepaha koji u ovaj meč ulazi nakon tri uzastoopne pobjede.

Čekaju i nas novi nastupi Serkana Ozcaglayana, Jayja Overmeera, Robina Cirica itd., a ususret eventu, Glory je objavio dva odlična ‘‘trailera‘‘ kao uvertiru u Glory: Collision 6.

Videi su ispod ovog teksta, a preporučamo da pogledate oba.

Linker
02. svibanj 2024 21:51