K1 i Boks

(VIDEO) Propustili ste meč Filipa Hrgovića? Ne brinite, DAZN je već objavio snimku njegove borbe!

Filip Hrgović (lijevo) i Mark De Mori (desno)

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Na YouTubeu je dostupna besplatna snimka Hrgovićeve pobjede nad De Morijem

Podosta razočarani bili smo svi nakon saznanja da niti jedna domaća TV kuća nije uspjela otkupiti prava na prijenos sinoćnjeg velikog boksačkog eventa u Saudijskoj Arabiji.

Bili ste prepušteni snalaženju i kupnji PPV-a na DAZN-ovoj platformi za 16,99 eura. Neki od vas zadovoljili su se tekstualnim prijenosima koje smo vam vrijedno isporučivali na našem portalu, ali bila bi šteta da ostanete bez prilike za pogledati sinoćnji meč Filipa Hrgovića.

Stoga, odlična je vijest da je snimka njegovog meča već dostupna na DAZN-ovom YouTube kanalu. DAZN je brzo nakon eventa podijelio sažetke svih sinoć održanih mečeva i fanovi koji su propustili event mogu donekle doći na svoje.

Kad su u pitanju Hrgović i Mark De Mori, teško je video nazvati ‘‘sažecima‘‘, jer se zapravo radi o snimci kompletne borbe. S obzirom na trajanje borbe (1:46 min), ne čudi nas da je cijela borba obuhvaćena ‘‘sažecima‘‘.

Teško je nešto više reći o samoj borbi. Filip Hrgović pokazao je autoritet od samog početka te borbe, zauzeo je sredinu ringa i krenuo je po ekspresni finiš. Mark De Mori pogodio je nekoliko čistih udaraca tijekom razmjena, ali Hrgović nije niti ‘‘trepnuo‘‘ na De Morijeve udarce.

S druge strane, De Mori je itekako osjetio razornu moć ‘‘El Animala‘‘ i već nakon prvih par serija, vidjelo se da ne želi predugo biti u ringu s Hrgovićem. De Mori je u par navrata dovodio Hrgovića u nezgodnu situaciju jer je spuštao glavu i Hrgovićevi udarci odsjedali su na stražnjem dijelu glave. Nakratko se De Mori i požalio sucu nakon prekida samog meča, ali materijala za nekakvu žalbu i prigovore definitivno nije.

Nije se De Mori aktivno i adekvatno branio, a sudac ga je poštedio teže štete i eventualnog klasičnog nokauta. Bio je to opravdan prekid, a Hrgović je manje od dvije minute trebao za novu pobjedu.

Kako je izgledao meč između Hrgovića i De Morija, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
09. svibanj 2024 15:56