K1 i Boks

(VIDEO) Tyson Fury tek počinje s trening kampom? ‘Ne trebam šest mjeseci, dovoljno je šest tjedana‘

Tyson Fury

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
WBC-ov prvak teške kategorije ne planira prolaziti kroz dugi trening kamp

Otprilike mjesec i pol dana dijeli nas do borbe između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, ako ne bude nekakvih (ne)očekivanih zapleta i komplikacija. Meč za apsolutnog prvaka teške kategorije trebao bi se održati 29. travnja (četvrti mjesec) na stadionu Wembley.

Bit će to jedan od najvećih boksačkih mečeva u posljednjih nekoliko godina i uzbuđenje je sve veće. Nema sumnje da su Fury i Usyk također vrlo uzbuđeni, a poznato je da Usyk već neko vrijeme naporno trenira vjerujući da će uspješno ugovoriti meč protiv Furyja.

Čini se da kod Tysona Furyja nije ista situacija. ‘‘Gypsy King‘‘ jučer se oglasio putem Instagram ‘‘storyja‘‘ i otkrio je da zapravo tek započinje sa svojim trening kampom za meč protiv Usyka.

‘‘Dobro jutro ljudima diljem svijeta. Danas je prvi dan treninga za borbu protiv Usyka. Ne trebam četiri ili šest mjeseci za to. Imam šest tjedana i tjedan odmora. Dovoljno. Nametnut ću svoju volju na ovoj podloj kujici (Usyku). Ustanite ljudi, ne mogu dočekati.‘‘, poručio je Fury u videu koji je objavio.

Na vama je da odlučite hoćete li povjerovati Tysonu Furyju u ove navode. Koliko god ‘‘Gypsy King‘‘ ponekad djelovao neozbiljno, činjenica je da se radi o velikom radniku koji nikad nije dolazio nespreman na mečeve, pogotovo ne na one najveće u svojoj karijeri. Moguće da sada počinje s onim najtežim režimom treninga, ali gotovo sigurno je bio u treningu i proteklih par mjeseci.

Fury je također otkrio da će mu Joseph Parker biti glavni sparing partner u pripremama za meč protiv Usyka. Parker je već nekoliko godina dio Furyjevog tima, ali sada će imati ulogu glavnog sparing partnera i pokušat će što bolje imitirati stil Oleksandra Usyka.

Linker
19. svibanj 2024 00:32