K1 i Boks

(VIDEO) Tyson Fury unio se Usyku u facu i poručio: ‘Odradio sam jednog Ukrajinca, riješit ću i tebe!‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Twitter (bt Sport Boxing)
Vrlo energičan bio je ‘‘Gypsy King‘‘ nakon pobjede nad Derekom Chisorom

Sjajnom izvedbom Tyson Fury zaustavio je Dereka Chisoru u desetoj rundi borbe za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Derek Chisora očekivano se pokazao apsolutno nedoraslim protivnikom i Fury je dominirao od prve do posljednje sekunde borbe.

Nema sumnje da će Fury naići na kritike jer je odabrao protivnika koji mu apsolutno nije dorastao u ovoj fazi karijere. Oleksandr Usyk boksač je kojeg svi priželjkuju kao sljedećeg protivnika Tysona Furyja, a sjajni Ukrajinac borbu je uživo gledao.

Tyson Fury neposredno nakon pobjede prozvao je Usyka, Ukrajinac se popeo do ringa, a Fury se s mikrofonom u ruci unio u lice Oleksandra Usyka i nije prestajao s prozivkama i uvredama na račun Oleksandra Usyka.

‘‘Pobijedio si bodybuildera (Joshuu), ali ja nisam bodybuilder. Već sam odradio jednog Ukrajinca u Kličku, a riješit ću i tebe.‘‘, poručio je Fury u svojoj sekvenci prozivki.

FURYJEVO PROZIVANJE USYKA POGLEDAJTE OVDJE.

Usyk je cijelo vrijeme mirno i hladnokrvno gledao Furyja, pritom ne uputivši niti jednu jedinu riječ. Nije Usyk djelovao niti malo uplašeno od strane ‘‘nabrijanog‘‘ Furyja. Tijekom Tysonovih verbalnih napada na Usyka, odjednom se pokraj Usyka pojavio i Joe Joyce, WBO-ov privremeni prvak teške kategorije. Joyce je pokazao želju da se i on umiješa u ove kombinacije, a Fury ga je s oduševljenjem dočekao.

‘‘Veliki Joe Joyce je ovdje također. Veliki Joe Joyce je ratnik. Dopusti da ti nešto kažem: Ja sam jedini koji te proziva, zar ne? Svi te se boje. Ako ovaj ‘mali zec‘ (Usyk) ne želi meč, odradimo nas dvojica borbu na Wembleyju. Idemo Joe Joyce, idemoooo!‘‘, izderao se Fury, a Joyce je popratio njegovu energičnost i sve je prošlo u pozitivnom tonu.

Dok se Fury obraćao Joyceu, Usyk je u nekim trenucima djelovao kao da se osjeća pomalo zapostavljeno i nezainteresirano, pa je u jednom trenutku čak i razgovarao na mobitel (ako se nije pretvarao da ga netko zove).

Fury se nakon ove sekvence s Usykom i Joyceom vratio na sredinu ringu kako bi dao dodatnu izjavu. ‘‘Gypsy King‘‘ Joycea je označio kao težeg protivnika od Usyka jer smatra da je ‘‘Juggernaut‘‘ čvršći borac. Fury je priznao da Usyk posjeduje bolje vještine od Joycea, ali Joyce mu djeluje kao sveukupno opasniji protivnik.

Zanimljivi dani čekaju nas u teškoj kategoriji, ali ostaje nada da nećemo čuti onu ‘‘tresla se brda, rodio se miš‘‘, ili tresli se potencijalni mečevi Furyja s Usykom i Joyceom, a rodila se četvrta borba protiv Chisore ili Wildera.

Linker
12. svibanj 2024 15:15