K1 i Boks

(VIDEO) Ubojita ljevica osječkog ‘Topnika‘: Pogledajte kako je Pratljačić nokautirao crnogorskog reprezentativca

Luka Pratljačić

 Screenshot (youtube, Eubc)
Trenutno najbolji hrvatski amaterski superteškaš izborio je polufinale Europskog prvenstva u Beogradu

Lakoćom je Luka Pratljačić prohujao kroz četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu. Iako je na suprotnoj strani ringa imao Dilana Prašovića, čovjeka s 20 odrađenih profesionalnih mečeva (17-3-0) i bivšeg izazivača za svjetsku titulu u kruzer kategoriji, to nije spriječilo Pratljačića da osigura minimalno europsku broncu.

Osječanin je nokautirao Prašovića nakon 60-ak sekundi druge runde, nakon što je prvu rundu uzeo jednoglasno na svih pet sudačkih kartica. Udarac u tijelo presudio je Lukin meč protiv crnogorskog reprezentativca. Ubojita ljevica odvela je ‘‘Gunnera‘‘ do polufinala EP-a.

Prašović je nakon primljenog udarca pokleknuo uz bolnu grimasu na licu i jasno se vidjelo da se neće uspjeti vratiti na noge prije nego sudac izbroji do 10. Pratljačić je ipak pomno pratio, bio je spreman na nastavak meča, ali nije bilo potrebe da se borba nastavlja. Dilan se nije pridigao, a Luka se pobjednički mogao okrenuti navijačima koji su iz potegnuli iz Osijeka kako bi ga podržali u večerašnjem dvoboju. Sjajni nokaut Pratljačića pogledajte u videu ispod ovog ulomka.

Luka je sada dvije stepenice od osvajanja europskog zlata, a polufinalni ogled na rasporedu je 25. travnja (četvrti mjesec), odnosno u četvrtak. Protivnik? Lukin stari znanac, Dušan Veletić. Srpski reprezentativac u četvrtfinalu pružio je sjajan nastup i porazio je Ahmeda Hagaga, austrijskog boksača i jednog od favorita turnira.

Dušan i Luka inače su jako dobri prijatelji i nerijetko treniraju zajedno. Čak i ususret ovom turniru, Veletić i Pratljačić odradili su nekoliko zajedničkih treninga u Srbiji, a ne tako davno imali su priliku odraditi meč. Veletić je 9.3. porazio Pratljačića na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu, a Luka će u četvrtak imati priliku revanširati se Veletiću pred njegovom domaćom publikom u Beogradu.

image

Instagram story Dušana Veletića

Instagram (dušan Veletić)

Kako god meč završi, ne sumnjamo da će se prijateljstvo Veletića i Pratljačića nastaviti. Prava je šteta jer im se putevi sve češće isprepliću, ali radi se o dvojici velikih sportaša koji će dati sve od sebe tijekom tih devet minuta (ili manje), a zatim će jedan drugom stisnuti ruku i čestitati na odličnom meču.

Neka bolji pobijedi!

Linker
23. travanj 2024 22:02