K1 i Boks

(VIDEO) Vitor Belfort ponovno izgleda zastrašujuće! ‘Phenom‘ oduševio formom na otvorenom treningu

Vitor Belfort
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bivši UFC-ov prvak djeluje više nego spremno za nadolazeći boksački meč protiv De La Hoye

Legendarni brazilski MMA borac Vitor Belfort 11. rujna odradit će svoj drugi profesionalni boksački meč u karijeri. 44-godišnji ''Phenom'' sada davne 2006. godine nokautirao je Josemaria Nevesa u prvoj rundi borbe, no bio je to kratak izlet u boks jer je Vitor bio puno fokusiraniji na svoju uspješnu MMA karijeru.

Brazilac trenutno nije pod ugovorom s niti jednom MMA organizacijom te je ugovorio boksački meč protiv Oscara De La Hoye. 48-godišnji De La Hoya velikan je boksa i svojevremeno najbolji boksač svijeta. ''Golden Boy'' je ipak zadnju borbu odradio još 2008. godine kada ga je Manny Pacquiao savladao prekidom u osmoj rundi borbi, ali sada je spreman na povratnički meč protiv Belforta. Iako bi pretpostavka bila kako će dva borca u poznim godinama odraditi egzibiciju, to ovaj puta neće biti slučaj i meč će biti tretiran kao profesionalni boksački meč sankcioniran od nadležne Atletske komisije u Kaliforniji. Belfort i De La Hoya ujedno će i predvoditi Trillerovu priredbu 11. rujna, a u sklopu tog eventa u boksačkom meču nastupit će i Anderson Silva te Tito Ortiz.

Belfort je ususret nadolazećoj borbi odradio otvoreni trening pred medijskim akterima te je impresionirao svojom fizičkom spremom. 44-godišnjak izgleda slično kao u svojim najboljim danima, no znamo kakve se priče dolaze s time. Belfort je kroz cijelu karijeru bio na glasu kao borac koji se služi nedopuštenim sredstvima, a uživao je i mogućnost korištenja TRT terapije dok je ista bila dopuštena. Nekoliko puta je Belfort i padao na dopinškim testiranjima zbog povišene razine testosterona, a mnogi fanovi vole se prisjetiti ''TRT Belforta'' kao jednog od najopasnijih MMA boraca. Ipak, kako su godine odmicale, sport je napredovao te su doping kontrole u UFC-u postajale sve strože. Paralelno s time, Belfort je fizički izgledao sve lošije i nije bio niti blizu zastrašujuć kao nekoć.

Nije naročito poznato koliko su rigorozne i temeljite doping kontrole vezano za borbu između De La Hoye i Belforta, no ''Phenom'' je na svom otvorenom treningu svakako podsjetio na ''TRT Belforta''. Najbolje bi bilo da se i sami uvjerite.

Snimku otvorenog treninga koju omogućuje portal MMA Junkie možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
14. svibanj 2024 12:14