K1 i Boks

WBC naredio novu obranu titule Arturu Beterbievu! Trebao bi se boriti protiv liverpulskog nokautera

Artur Beterbiev 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Iako dosta fanova priželjkuje meč protiv Bivola, možda ćemo se barem za sada morati zadovoljiti i ovim

Neporaženi Artur Beterbiev je dobio naredbu za novu obaveznu obranu titule od strane WBC-a, otprilike dva mjeseca nakon što je u Wembley Areni svladao Anthonyja Yardea tehničkim nokautom u osmoj rundi. U svom sljedećem meču bi se trebao sastati sa Callumom Smithom (29-1, 21 KO), inače treći borac svijeta u poluteškoj prema BoxRecovoj ljestvici.

Kako prenosi portal BoxingScene, WBC je danas i službeno naredio da Smith bude sljedeći izazivač za Beterbieva, a dali su im rok do 11.4. da se dogovore oko uvjeta. Ukoliko se ne uspiju dogovoriti, slijedi standardna procedura licitacije honorara, iako do nje ne bi trebalo doći.

Inače, Callum Smith u svojoj karijeri ima samo jedan poraz, i to od popularnog Canela. Krajem 2020. godine Meksikanac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je Smith nakon toga prekidima pobijedio Gilberta Castilla Riveru i Mathieua Bauderliquea. Jednog je nokautirao u drugoj rundi, a drugog u četvrtoj.

Što se Beterbieva tiče, trenutno drži IBF, WBC i WBO titule u poluteškoj kategoriji. Prošle godine je bio nešto manje aktivan te je odradio svega jedan nastup, ali izgleda da je ove godine krenuo nešto jačim tempom. U prvom mjesecu je pobijedio Yardea, a izgleda da će uskoro ponovno nastupati.

Naravno, tu opet ostaje jedno otvoreno pitanje. Radi se dakako o meču protiv Bivola kojeg mnogi fanovi boksa željno iščekuju, ali za sad nema informacija da se na njemu i radi. Možda obojica još jednom obrane titule pa se nakon toga krene u realizaciju, ali o tom potom. Veliki problem je i također WBC-ova zabrana ruskim boksačima. Naravno, Beterbiev je također Rus, ali ima i kanadsko državljanstvo.

Kao što smo već i napisali, WBC je službeno naredio ovaj meč, a na boksačima i njihovim timovima je sada da se dogovore oko uvjeta.

Linker
02. svibanj 2024 22:51