Ostalo

Artem Lobov brutalno poražen na priredbi u Ukrajini, navodno se umirovio

Artem Lobov
 Allan Zilkowsky/Zuma Press/Profimedia
Glavni grad Ukrajine ugostio je Mahatch FC priredbu, a radi se o izuzetno zanimljivom setu pravila

Denys Berinchyk i Artem Lobov obračunali su se u sklopu Mahatch FC priredbe. Radi se o specifičnoj bare-knuckle (boks bez rukavica) organizaciji, no ponešto drukčijoj od tipičnih organizacija ovakvog tipa. Ring u kojem borci nastupaju ograđen je vrećama napunjenim pijeskom, a obavezno je nošenje traperica i tenisica. Radi se o uistinu zanimljivom prizoru, a neke od isječaka prijašnje sezone možete pogledati na LINKU. Lobov i njegov protivnik Berinchyk ipak nisu nastupali u trapericama, no odradili su boksački meč bez rukavica. Inače, Denys Berinchyk renomirani je ukrajinski boksač. Osvajač je srebrne medalje na svjetskom amaterskom prvenstvu 2011. godine, a 2012. godine u Londonu je došao do vrhunca svoje amaterske karijere osvojivši srebro na Olimpijskim igrama. Trenutno je neporažen u profesionalnoj karijeri (15-0).

Artem Lobov s druge strane ima neusporedivo manje boksačkog iskustva. Međutim, radi se o iskusnom MMA borcu (13-15-1), no za razliku od Ukrajinca, Lobov je prije ove borbe nastupao i u boksu bez rukavica (2-2). Ipak, očekivano je Berinchyk bio dominantan borac u ovakvom obračunu i nekoliko puta slao je Lobova u nokdaun.

Prva runda donosi dominaciju ukrajinskog boksača. Njegova preciznost i brzina bili su nepremostiva prepreka za Lobova, no posebno je impresivan Berinchyk bio u klinču gdje nije dopuštao fizički većem Lobovu da ga kontrolira uz vreće pijeska. Ukrajinac u trećoj i četvrtoj rundi dodatno podiže tempo i nanosi sve više štete ruskom borcu. Međutim, Artem je poznat po svojoj čvrstini i izdržljivosti te ne dopušta Berinchyku da dođe do prekida. Nakon serije udaraca koje je Denys uputio bez da mu je Lobov uzvratio, sudac prvi puta broji Artemu Lobovu. Tokom četvrte runde, Artem Lobov vidno je umoran i iscrpljen od batina koje je pretrpio te njegovi udarci nisu niti blizu pogađanju protivnika. Sudac je tokom četvrte runde ponovno brojao Lobovu, a između četvrte i pete runde došlo je do prekida jer je bilo vidljivo kako ruski MMA borac ovdje nema što tražiti te može pretrpiti samo dodatnu i nepotrebnu štetu.

Artemu je ovo prva borba od studenog 2019. godine kada je u bare-knuckle borbi izgubio od Jasona Knighta na BKFC 9 priredbi. Bruno Massami, MMA reporter Gazete Esportivo na svom Twitter profilu objavio je kako se Artem Lobov ujedno i umirovio nakon borbe protiv Berinchyka. Službene potvrde od strane ruskog borca i velikog prijatelja Conora McGregora ni dalje nema. Možda se radilo o odluci donesenoj u afektu nakon teškog poraza, no čeka se službena izjava Artema Lobova.

Linker
30. travanj 2024 23:40