Ostalo

Bellatorov prvak pozitivan na doping testu! Oduzeta mu je titula, a evo koje su još posljedice u pitanju

Usman Nurmagomedov

 SCREENSHOT/INSTAGRAM/USMAN NURMAGOMEDOV
Ovaj rasplet događaja donio je puno toga, a uz neizvjesnu budućnost promocije, bit će svega

Vjerojatno bivši Bellatorov prvak u lakoj kategoriji Usman Nurmagomedov pao je na doping testu. Više izvora obavijestilo je BJPENN.com da je Nurmagomedov bio pozitivan na nepoznatu supstancu i da je njegova borba protiv Brenta Primusa prebačena iz pobjede u "no contest".

Također, izvori su obavijestili već spomenuti portal da će Primus sada proći dalje u Bellatorovom Grand Prix turniru u lakoj kategoriji, dok se vjeruje da će Usmanu Nurmagomedovu biti oduzeta titula u lakoj kategoriji. Nurmagomedov je također dobio suspenziju od šest mjeseci.

Brent Primus sada će se suočiti s pobjednikom u meču Patrickyja Pitbulla i Alexandra Shabilyja koji se održava na Bellatoru 301. Ipak, s obzirom na to da je budućnost Bellatora u zraku, tek ćemo vidjeti hoće li se borba dogoditi ili ne.

Usman Nurmagomedov (17-0, 1 NC) upisao je pobjedu sudačkom odlukom nad Brentom Primusom prošlog mjeseca na Bellatoru 300 u San Diegu. Prije toga, završio je Bensona Hendersona i prvi put obranio svoj naslov koji je osvojio pobjedom nad Pitbullom na Bellatoru 288. Nurmagomedov će sada imati mrlju u omjeru ostvarenom pod okriljem Bellatora (6-0, 1 NC).

Brent Primus (11-4, 1 NC) izborio se za titulu u lakoj kategoriji protiv Usmana Nurmagomedova pobijedivši Mansoura Barnaouija odlukom sudaca u Bellatoru 296 u četvrtfinalu. U Bellatoru je od 2013. godine i bivši je prvak u lakoj kategoriji, a pojas je osvojio 2017. godine.

S obzirom na to da je njegova borba protiv Usmana Nurmagomedova sada označena kao "no contest", imat će jedan poraz manje pod zastavom Bellatora. U svojoj karijeri ima zapažene pobjede nad Bensonom Hendersonom i Derekom Andersonom, a također se suočio s Alexandrom Shabilyjem na Bellatoru 282 i izgubio je odlukom, tako da ako potonji pobijedi Pitbulla, Primus bi se mogao osvetiti u finalu, ali tek treba vidjeti rasplet događaja.

Linker
30. travanj 2024 07:11