Ostalo

Bivši UFC-ov borac Mark Munoz dobio je otkaz u školi jer je posvađanim učenicima dopustio da boksaju

Mark Munoz

 Reynaldo Chaib Paganelli/Alamy/Alamy/Profimedia
44-godišnji umirovljeni MMA borac nije imao loše namjere

Umirovljeni MMA borac Mark Munoz, prije nešto više od deset godina, bio je ponajbolji UFC-ov borac u srednjoj kategoriji. U jednom periodu bio je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a kroz karijeru je pobjeđivao borce poput Demiana Maie, Chrisa Lebena, Kendalla Grovea itd.

Od desetog mjeseca 2013. godine pa do drugog mjeseca 2015. godine, Munoz je upisao tri uzastopna poraza. Lyoto Machida, Gegard Mousasi i Roan Carneiro završavali su ga prekidima u prvoj rundi i Munoz je odlučio kako je vrijeme za kraj.

Oproštajni meč odradio je sredinom 2015. godine, a jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Lukea Barnatta. Položio je Munoz svoje rukavice na sredini ''Octagona'' i zaključio svoju uspješnu karijeru. 14 pobjeda i šest poraza, njegov su učinak u cjelokupnoj karijeri. Devet pobjeda upisao je pod okriljem UFC-a, a svih šest poraza pretrpio je također u UFC-u.

Munoz je inače rođen u Japanu, od strane roditelja koji su Filipinci, a posjeduje i američko državljanstvo. 44-godišnji Munoz od 2020. godine obnašao je ulogu hrvačkog trenera u Fairmont Privatne Schools u Anaheimu. Nažalost po njega, taj posao je izgubio.

Dvojica polaznika te škole koja su trenirala pod njegovim mentorstvom, našli su se u međusobnoj prepirci. Zajedno su otišli do Marka Munoza te su zatražili njegovo dopuštenje da navuku boksačke rukavice i razriješe nesuglasice. Munoz nije niti znao o čemu se radi, ali dao im je zeleno svijetlo da se obračunaju šakama.

''Svaki djelić mene trudi se imati pozitivan utjecaj na djecu, učiti ih da budu što bolji hrvači, da budu glasni protiv zlostavljanja i da poštuju mog Gospodara Isusa Krista. Postoje tisuće hrvača koje sam trenirao i mogu to potvrditi iz prve ruke. Ni pod kojim uvjetima ne bih dopustio djeci da svađu rješavaju borbom.'', službeno je priopćenje Marka Munoza za MMA Junkie.

Jedan od roditelja saznao je za ovu situaciju i naravno da reakcija nije bila pozitivna. Munoz je suspendiran do kraja godine kada mu ističe ugovor o zaposlenju, a glasnogovornik te škole potvrdio je kako mu ugovor neće biti produljen. Munoz navodno nije imao loše namjere te je vjerovao da se dvojica učenika žele zabaviti boksačkim sparingom. Nije znao da kroz nasilje žele riješiti svoju svađu. To ga ipak nije spasilo otkaza, a nekoć trećerangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije morat će potražiti novi posao.

Linker
27. travanj 2024 17:59