Ostalo

Chad Mendes: ‘Za svoj bare knuckle debi dobit ću više novca nego Ngannou u posljednjoj borbi‘

Chad Mendes

 Instagram
Bivši trostruki UFC-ov izazivač za dva tjedna debitirat će u boksu bez rukavica

19. veljače održava se Knucklemania II, velika priredba BFKC promocije, a jedan od boraca koji će tako nastupiti na njoj je Chad Mendes. Bivši UFC-ov borac povukao se krajem 2018. godine, po isteku svog ugovora te nakon poraza od Alexandra Volkanovskog. Ovaj 36-godišnjak ipak je ostao u treningu, prošle godine izrazio želju ponovno se boriti te se stavio na tržište, gdje je na kraju prihvatio ponudu za nastup u bare knuckle boksu. Nešto o tome rekao je u razgovoru za MMA Junkie.

"Siguran sam da je ovo nešto što će mi biti jako zabavno ili ću jednostavno mrziti sve u vezi s time", rekao je Chad, otkrivši kako misli da neće biti sredine, a onda je odgovorio i na pitanje o tome kako sve izgleda s financijske strane:

"Reći ću to ovako. Vidio sam koliko je UFC-ov prvak teške kategorije dobio za svoj posljednji nastup. Zaradit ću više od toga. Ludo, zar ne? A osjećam se blagoslovljeno."

Ngannou je za svoju borbu protiv Ganea dobio honorar od 600 tisuća dolara. Tu će se pridodati dio vezan uz prodaju prijenosa, no svakako i ovaj iznos na koji se referirao Mendes izgleda jako puno. Posebno ako gledamo da Mendesu to plaća promocija čiji se roster sastoji od prosječnih ili ispodprosječnih boksača te bivših i većinom isluženih MMA boraca. No, Mendes nije prvi koji tvrdi kako BFKC jako dobro plaća.

Ipak, ne skriva kako je jako bitna stavka to što nije ograničen po pitanju sponzora.

"Plaćen sam da bih se borio i još ću to duplirati putem sponzora. Sponzori su uvijek bili dobar način za stvoriti novce, posebno u UFC-u prije Reeboka. Ljudi koji su znali što rade su se mogli promovirati i zaraditi, bilo je to sjajno vrijeme. Sjajno je imati priliku zaraditi bez da moraš puno toga napraviti. Stavi pokoji logotip na hlačice, pomozi kompanijama s kojima već surađuješ. To je situacija u kojoj svi dobivaju", potvrdio je Chad.

Unatoč pričamo kako drugi jako dobro plaćaju, činjenica je da na nekoj nižoj razini UFC još uvijek plaća najbolje i zbog toga svi borci teže doći u tu organizaciju. Ako već tamo izgrade ime, onda se mogu nadati dobrom honoraru od strane neke druge promocije koja posjeduje novac, ali ne posjeduje imena kojima će privući gledatelje. U svakom slučaju, UFC će i dalje biti onaj kojem svi teže. Ako netko može zaraditi više novaca izvan njega, svaka čast!

Linker
19. svibanj 2024 14:14