Ostalo

Corey Anderson objasnio matematiku prema kojoj će on biti najbolji poluteškaš svijeta

Corey Anderson
 Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP
Finalist Bellatorovog poluteškaškog Grand Prixa ne žali što je napustio UFC

Kroz ovu cijelu godinu ponekad se pojavi tema najboljeg MMA poluteškaša svijeta. Zapravo, najčešće u vrijeme kad se održavaju borbe Bellatorovog Grand Prix turnira spomenute kategorije te kad predsjednik te promocije, Scott Coker, izgovori sad već standardnu izjavu kako oni posjeduje najjači roster divizije do 93 kilograma na svijetu.

Naravno, svaki promotor ima pravo raditi vlastiti marketing kako god želi, no ovog puta došlo je do rasprave između dva borca. Jedan je UFC-ov prvak Jan Blachowicz, a drugi je finalist Bellatorovog turnira, ujedno i izazivač za titulu, Corey Anderson. Njih dvojica imaju povijest. Prvi put borili su se u rujnu 2015. godine, kad je Anderson upisao pobjedu sudačkom odlukom. Drugi međusobni njihov susret datira na veljaču prošle godine, kad je Blachowicz pobijedio nokautom u prvoj rundi. Nedugo nakon toga Corey je napustio u UFC i potpisao ugovor s Bellatorom, a sad kaže kako je Blachowicza i njihovu povijest ostavio iza sebe

"Uopće me to ne uzbuđuje, ali slatko mi je da toliko djeluje na njega. On je onaj tko je glasan po pitanju toga. Ja njegovo ime niti jednom nisam rekao u medijima. Sve što govorim je da sam najbolji na svijetu. A onda je on započeo. Time samo dovodi više pažnje meni. Svaki put kad me spomene, mene počinje pratiti više ljudi. On kod Ariela Helwanija izgovara moje ime i ljudi me počinju pratiti. Slatko, hvala ti", rekao je Corey u razgovoru za MMA Junkie.

Ipak, smatra kako bi borba Blachowicza i Teixeire mogla dati odgovor o tome tko je najbolji poluteškaš svijeta. I to na način da taj borac bude on.

"Ti si u većoj ligi ili kako god to želiš zvati. Ja sam u manjoj ligi, ali ti znaš da smo 1:1, to je sve što imam za reći. Nisam zabrinut po pitanju toga. Sve oko čega brinem je Vadim Nemkov i osvajanje Bellatorovog pojasa prvaka. On ima borbu o kojoj bi trebao brinuti. Neka razmišlja o Gloveru. I neka ne zaboravi da sam ja pobijedio Glovera. Ja sam Gloverov posljednji poraz. Izgubi li Jan ovu borbu, debata oko najboljeg na svijetu je gotova", otkrio je Corey na koji bi ga se način u tom slučaju trebalo smatrati najboljim poluteškašem svijeta.

Corey je Teixeiru savladao u srpnju 2018., a način na koji je došao do pobjede jednak je većini njegovih UFC slavlja, sudačka odluka.

Linker
13. svibanj 2024 13:34