Ostalo

Demetrious Johnson preživio je uraganske napade Rodtanga, a zatim ga je uspavao

Rodtang vs. Demetrious Johnson

 One Championship
ONE Championship: X promocija ponudila je seriju fantastičnih mečeva danas

Kako upariti MMA legendu i muay Thaiju legendu, a da im pravila nude podjednake šanse i ne favoriziraju niti jednog od njih? ONE Championship promocija došla je do ideje. Meč između Rodtanga Jitmuangnona i Demetriousa Johnsona, organiziran je na četiri runde. Prva i treća predviđene su da se održaju prema muay Thai pravilima, a druga i četvrta prema MMA pravilima. Kako je ta ideja prošla?

Jako dobro! Meč Demetriousa Johnsona i Rodtanga bio je nevjerojatno uzbudljiv od prve sekunde. Legendarni muay Thai borac krenuo je nevjerojatno silovito, bio je svjestan da će se teško nositi protiv DJ-a u MMA rundama i tražio je brzu završnicu. ''Mighty Mouse'' bio je u seriji problema, ali niti jednom ozbiljnije uzdrman. Kako je runda odmicala, DJ se opustio te je nekoliko puta jako dobro pogodio Rodtanga. Preživio je Johnson prve tri runde na Rodtangovom terenu, a onda su došle tri minute MMA na red.

Rodtang se dobro kretao i izbjegavao je skraćivanje distance sve do polovice runde. Tada je DJ sjajno eskivirao udarac svog protivnika te je došao do rušenja prilikom kojeg je odmah završio i na leđima Rodtanga.

Tajlanđanin je pokušavao preživjeti do kraja runde, ali Demetrious Johnson ubrzo je došao do RNC-a. Neki bi rekli da je bilo pitanje vremena kad će Rodtang tapkati, ali tko god poznaje lik i djelo ovog borca, mogao je pretpostaviti kako ovdje tapkanja neće biti. Rodtang je zaspao, a DJ je došao do pobjede u ovom nevjerojatno zabavnom i uzbudljivom meču.

Konteksta radi, Rodtang Jitmuangnon 24-godišnji je muay Thai borac s preko 300 profesionalnih mečeva te s više od 250 pobjeda. Trenutno je ONE-ov prvak u muha kategoriji. Demetrious Johnson s druge strane jedan je od najvećih MMA boraca u povijesti i nositelj brojnih UFC rekorda.

ONE-ova današnja priredba započela je još u 06:00h ujutro. Čak 20 mečeva prema raznoraznim pravilima, ukupno se održava danas u Singapore Indoor Stadiumu. Priredba je podijeljena na tri dijela, a finalni dio sačinjen je od onih najzvučnijih imena.

Adriano Moraes obranio je pojas u muha kategoriji, savladavši Yuyu Wakamatsua ''submissionom'' u trećoj rundi. 46-godišnji Yoshihiro ''Sexyama'' Akiyama tehničkim nokautom pobijedio je osam godina mlađeg Shinyu Aokija i uvelike iznenadio sveprisutne. Legendarni John Wayne Parr tražio je svoju stotu muay Thai pobjedu u karijeri. Nažalost po 45-godišnjeg Australca, upisao je 34. poraz. 9 godina mlađi Eduard Folayang bio je bolji prve dvije runde i slavio je jednoglasnom odlukom. JWP je digao publiku na noge u trećoj rundi, činilo se kao da bi mogao preokrenuti meč u svoju korist, ali Folayang se nije dao završiti. Bio je to ujedno i oproštaj Johna Waynea Parra od profesionalnog sporta. Radi se o istinskoj legendi tog sporta.

Superbon Banchamek i Marat Grigorian odradili su revanš meča iz 2018. godine, a ujedno su se borili i za pojas prvaka u perolakoj kategoriji. Dvojica sjajnih kickboksača pružili su zanimljivih 5 rundi, a ovaj put slavio je Superbon. Podsjećamo, 2018. godine Grigorian je pobijedio nokautom nakon samo 29 sekundi. Ostatak priredbe, tj. prvi i drugi dio također su ponudili seriju nevjerojatno dobrih mečeva.

Kickboxing obračun Hirokija Akimotoa i Capitana Petchyindeea za pojas u bantam kategoriji, rani je kandidat za najbolju borbu u ovoj godini. Da se radilo o nekim globalno poznatijim imenima, mnogi bi pričali o jednom od najboljih mečeva u povijesti kickboksa. Dobra je stvar što je taj dio eventa prenošen na YouTube kanalu ONE Championship promocije i tamo možete pogledati i snimku. Zanimljiv je bio i ''submission only'' grappling meč između MMA borca Reiniera de Riddera i Andrea Galvaoa, a više o toj borbi možete pročitati OVDJE.

Rezultate glavnog dijela priredbe pročitajte pri dnu teksta.

ONE Championship: X - rezultati glavnog dijela priredbe:

Modificirana pravila (muay Thai/MMA): Demetrious Johnson def. Rodtang Jitmuangnon via submission - R2, 02:13

MMA: Adriano Moraes def. Yuya Wakamatsu via submission (giljotina) - R3, 03:55

MMA: Yoshihiro Akiyama def. Shinya Aoki via TKO - R2, 01:50

Muay Thai: Eduard Folayang def. John Wayne Parr via jednoglasnom sudačkom odlukom

Kickboxing: Superbon Banchamek def. Marat Grigorian via jednoglasnom sudačkom odlukom

Linker
20. svibanj 2024 06:17