Ostalo

Francis Ngannou ne dolazi u ONE Championship: ‘Ipak nećemo dati svoju ponudu, nismo usklađeni‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Donedavni UFC-ov prvak teške kategorije nastavlja potragu za novim poslodavcem

Već neko vrijeme šuška se kako su PFL i ONE Championship glavni, ali i jedini kandidati za potpis Francisa Ngannoua, barem kad su MMA organizacije u pitanju. Naravno da Ngannou prije svega želi ugovoriti veliki boksački meč, ali njegova MMA karijera nije gotova i ‘‘Predator‘‘ je u potrazi za novim poslodavcem.

ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong trenutno je na tlu SAD-a i tijekom proteklog tjedna najavio je kako ga čeka razgovor s Francisom Ngannouom oko potencijalne suradnje. Chatri je najavio da će tada dati i svoju konačnu ponudu za Ngannoua s kojim je u pregovorima već nekoliko mjeseci, ali od suradnje na kraju neće biti ništa.

‘‘Gotovo tri sata sam bio na sastanku s Francisom. Odlučili smo da odustajemo od ponude za usluge Francisa Ngannoua. Nakon pomnog razmatranja, odlučili smo da nećemo dati svoju konačnu ponudu. Francis je dobar čovjek i prvak, a ja mu želim nastavak uspjeha i sreće. Na kraju dana, nisam osjećao da smo Francis i ja u potpunosti usklađeni kad su u pitanju stvari koje nemaju veze s financijama. Ništa osobno, samo nismo dovoljno usklađeni.‘‘, rekao je Chatri za South China Morning Post.

Dakle, pregovori između ONE Championship organizacije i Francisa Ngannoua službeno su završeni, a dvije strane nisu se uspjele dogovoriti oko suradnje. Iako Chatri ističe da se ne radi o nesuglasicama oko financija, pitanje je koliko mu se može vjerovati. Dave Feldman kao čelni čovjek BKFC-a i Scott Coker kao predsjednik Bellatora, još ranije su navodili kako Ngannou ima nerealne financijske zahtjeve. Moguće je da se to nije svidjelo niti Chatriju Sityodtongu, ali javno ne želi priznati da nisu financijski spremni surađivati s Ngannouom.

Naravno, možemo samo nagađati koji je točno razlog njihovih propalih pregovora, a Ngannou nastavlja tražiti novog poslodavca. Čini se da mu preostaje PFL, a tko zna, možda i povratak u UFC postane realna opcija ako se sve ostale opcije izjalove.

Linker
20. svibanj 2024 10:01