Ostalo

Gloryjeva zvijezda o tome zašto je izabrala PFL: ‘Jedina istina je da su mi dali 10 puta više novca od UFC-a‘

Cedric Doumbe

 Instagram, Cedric Doumbe
Možda se to i trebalo dogoditi jer je sada u PFL-u dobio puno bolje uvjete o kojima je iskreno i bez ‘‘fige u džepu‘‘ otvoreno javno razgovarao, a to je nešto što je apsolutno pohvalno

Iako se očekivalo da ćemo Cedrica Doumbea uskoro gledati u redovima UFC-a, to se nije dogodilo. Višestruki Gloryjev prvak se ipak odlučio za PFL na iznenađenje mnogih, a osim uspjeha u Gloryju, Doumbe je i u MMA-u za sada neporažen te je skupio već četiri pobjede od kraja 2021. godine kada je i započeo MMA karijeru.

Doumbe se ipak nije odlučio za UFC, nego je nakon svega izabrao PFL. Razlozi su prije svega financijski, a Doumbe je po tom pitanju bio iskren i rekao da ga je to navelo da ne ode u UFC jer PFL-ovu ponudu nije mogao odbiti:

‘‘Jedina istina jest da imam bolji ugovor u PFL-u. PFL je budućnost i jako sam sretan sa svojim trenutnim ugovorom. Pokazat ću koliko je Cedric Doumbe uistinu velik za Francusku i za Kamerun. PFL-ova ponuda je bila deset puta veća. Jako sam sretan, drago mi je, ali je i vrijeme da sve i potvrdim djelima. Pričao sam, a sad je vrijeme da počnem pobjeđivati‘‘, rekao je Doumbe u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Inače, Doumbe se trebao boriti na UFC-ovoj priredbi u Parizu prošle godine, no borba je otkazana zbog lošeg nalaza CT-a mozga. Objasnio je i tu situaciju:

‘‘Doktor je pogriješio u tom testu i napisao da imam izljev krvi na mozak. Ja sam bio voljan potpisati da se borim na svoju odgovornost, ali su mi rekli da se ne mogu boriti zbog loših nalaza‘‘, rekao je.

Možda se to i trebalo dogoditi jer je sada u PFL-u dobio puno bolje uvjete o kojima je iskreno i bez ‘‘fige u džepu‘‘ otvoreno javno razgovarao, a to je nešto što je apsolutno pohvalno.

Linker
18. svibanj 2024 01:45