Ostalo

Izašao je dokumentarac o Conoru McGregoru, reakcije su pozitivne: ‘Nitko nije tako radišan kao on‘

Conor McGregor

 Screenshot (youtube, Netflix)
Svjetski poznati streaming servis od jučer je bogatiji za vrlo interesantan dokumentarac

Posljednjih 30-ak dana fanovi Conora McGregora bili su u iščekivanju Netflixovog novog dokumentarca o najvećoj MMA zvijezdi. ‘‘McGregor Forever‘‘ (‘McGregor Zauvijek‘) naziv je dokumentarca koji je podijeljen u četiri epizode u trajanju od otprilike 50 minuta.

‘‘McGregor Forever‘‘ od jučer je dostupan putem Netflixa, a dokumentarac o Conoru brzo je privukao brojne reakcije, uglavnom pozitivne. Mnogi ističu da su sve četiri epizode pogledali u komadu i da su dobili uvid u neke detalje koje do sada nisu znali o Conoru. Puno je scena u kojima možete bolje upoznati Conora u privatnom životu, dok provodi vrijeme sa svojom obitelji.

Jedan od trenutaka kojima je mnogima dirnuo srce svakako je onaj iz Conorove svlačionice nedugo nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova. Irac je bio neutješan, sve dok mu nije prišao 1,5-godišnji sinčić. Conor Jack McGregor Jr. uspio je izmamiti osmijeh na lice svom ocu, a mnogi su ostali dirnuti tom scenom.

Dokumentarac o McGregoru zapravo započinje ‘‘od završetka‘‘. Prve scene prikazuju sve ono što je uslijedilo nakon loma noge u meču protiv Dustina Poiriera, ali ubrzo nas dokumentarac vraća na 2018. godinu i Conorov meč protiv Khabiba Nurmagomedova. Nakon toga, radnja dalje prati Conorov povratak 2020. godine i meč protiv Donalda Cerronea, a zatim slijede dva meča protiv Dustina Poiriera.

Alex Pattle u recenziji za Independent.co.uk kao neke od glavnih problema istaknuo je previše ‘‘recikliranih intervjua‘‘ koje smo već imali prilike vidjeti i smatra da se taj prostor mogao iskoristiti za neke nove, dosad neviđene scene.

Pattle također ističe kako je tajming za puštanje dokumentarca podosta čudnovat. Fokus je na Conorovom spektakularnom povratku nakon ozljede, ali Conor McGregor zapravo se još uvijek nije vratio i njegov meč protiv Michaela Chandlera nije službeno ugovoren. Službeni meč je ono što će označiti Conorov povratak, a sve do tada, teško je reći da se McGregor vratio.

Inače, iza ovog dokumentarca stoji redatelj Gotham Chopra i producentska kuća ‘‘Religion Of Sports‘‘. Chopra je u prošlosti radio na dokumentarcima o Tomu Bradyju (‘Man in the Arena: Tom Brady) i o LeBronu Jamesu (‘Shut Up and Dribble‘). Kroz posljednje tri godine, Chopra je većinu svog vremena posvetio dokumentarcu o McGregoru, a iako nije veliki fan borilačkih sportova, Chopra je za MMA Fighting istaknuo kako je vidio nešto ‘‘fascinantno‘‘ u McGregoru i to ga je privuklo da se uhvati u koštac s ovim projektom. Chopra je također oduševljen Conorom McGregorom kao osobom, a posebno je oduševljen njegovim ‘‘mindsetom‘‘.

‘‘Interesantna stvar u vezi Conora jest to što kad Conor izgubi meč, svi polude, osim njega. On je svjestan da ne može izbjeći poraz ako se tako često bori. Poraz je dio putovanja, a on instantno počinje s analizom i priprema se za idući meč. Puno toga možete vidjeti u sceni iz bolnice. Svi smo vidjeli kako je polomio gležanj, a onda dolazi ta scena u kojoj McGregor uvjerava liječnika da će biti dobro i da mu samo treba nekoliko mjeseci. On je već tada planirao povratak i sljedeću borbu. To vam govori o kako se posebnom tipu radi.‘‘, rekao je Chopra, dok je za BBC usporedio Conora s ‘‘ludim znanstvenikom‘‘.

‘‘Nitko nije radišan poput njega. On je poput ludog znanstvenika, stalno pokušava poboljšati stvari.‘‘, dodao je redatelj.

McGregorov dokumentarac otprilike 24h sata nakon puštanja ocijenjen je od strane više od 200 korisnika na poznatoj stranici ‘‘Internet Movie Database‘‘ (IMDB), a dokumentarac ‘‘McGregor Forever‘‘ trenutno uživa ocjenu 7/10.

Ne radi se dakle o nekakvom ‘‘remek-djelu‘‘ i ‘‘spektaklu epskih razmjera‘‘, ali McGregorov dokumentarac je zanimljiv, privlači široku masu i daje dobar uvid u lik i djelo najveće MMA zvijezde. Brojni negativni detalji koji se vežu uz McGregora očekivano su izostavljeni iz dokumentarca, ali takve stvari ne iznenađuju.

Nadamo se da će McGregor okruniti ovaj dokumentarac povratkom u kavez i da ćemo ga ove godine gledati u meču protiv Michaela Chandlera. Jer kao što je ranije navedeno, sve dok Conor McGregor ne kroči ponovno u kavez, ne možemo pričati o nekakvom povratku.

Linker
02. svibanj 2024 06:33