Ostalo

Khabibova promocija isplaćivat će Kevina Leeja na vrlo zanimljiv, ali moderan način

Kevin Lee i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (Kevin Lee)
Kevin Lee tvrdi da je način isplate honorara bio jedan od razloga zašto se odlučio za Eagle FC

Nedavno otpušteni UFC-ov borac Kevin Lee, brzo je pronašao nove utočište. Khabib Nurmagomedov i njegova Eagle FC promocija iskoristili su priliku za potpisati zvučno ime u vidu 29-godišnjeg Leeja. Borac iz Detroita 2017. godine borio se za pojas privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije, no izgubio je od Tonyja Fergusona. Iako Kevinova karijera posljednjih godina ide silaznom putanjom, Khabib očito smatra kako Kevina još ne treba otpisivati.

Lee i Khabib otkrili su na prekjučerašnjoj konferenciji za medije kako će formirati novu težinsku kategoriju, do 165 ''pounda''. Takva kategorija dosad nije viđena u jakim svjetskim MMA promocijama, a Lee se nada ispisati povijest, postavši prvim svjetskim prvakom u toj kategoriji. Međutim, radi se o detaljima o kojima ste imali prilike čitati prekjučer, a Kevin Lee u razgovoru za portal BJPenn.com iznio je još neke zanimljive informacije. Naime, Lee i Eagle FC organizacija dogovorili su zanimljiv način isplaćivanja honorara.

Kevin Lee veliki je fan kriptovaluta, točnije bitcoina. Tako se 29-godišnjak dogovorio s novim poslodavcem da ga isplaćuju u Bitcoinu i poprilično je sretan i euforičan zbog toga.

''Biti plaćen u Bitcoinu bez da mi se išta odbija od honorara, bila je to velika stvar prilikom moje odluke oko odabira promocije. Daje mi puno više financijske sigurnosti i pomaže mi da se bolje borim.'', izjavio je Lee.

Kevin je istu stvar potvrdio i u razgovoru s Arielom Helwanijem u MMA Houru, a naveo je kako u Bitcoin ulaže još od 2017. godine. Dodao je Lee da mu je to puno pomoglo dok je vukao probleme s ozljedama jer se na taj način pokrio financijski dok nije mogao nastupati i zarađivati svoj honorar. Izuzev isplate u Bitcoin, još su neki faktori utjecali na Kevinov odabir idućeg poslodavca.

''Oni (Eagle FC) ponudili su mi puno stvari koje ostale promocije nisu. Dobio sam puno ponuda od različitih ljudi, ali ova je imala najviše smisla. Imati Khabib iza svega ovoga, ne samo da ga poštujemo kao borca, nego ga poštujemo i kao čovjeka. On privlači puno pažnje također.'', rekao je Lee koji se godinama htio okušati u meču protiv Khabiba, no to više nije mogućnost jer je Dagestanac umirovljen.

Lee bi u svom novom domu trebao debitirati 11. ožujka iduće godine, a trenutno se Diego Sanchez nameće kao najizgledniji protivnik. Ipak, sve su glasnije navijačke teorije koje smatraju da je Khabib doveo Kevina kao žrtveno janje preko kojeg će se trenutno nepoznati, ali ubojiti dagestanski borci, dokazivati na velikoj sceni.

Linker
18. svibanj 2024 09:35