Ostalo

KSW priprema vrhunski event za kraj ove godine: Potvrđen je meč Pawlaka i ponajveće KSW-ove legende!

Pawel Pawlak vs. Michal Materla

 Ksw
KSW 89 event zasad nudi dva meča za titulu

Još dva KSW-ova eventa čekaju nas do kraja ove kalendarske godine. KSW 88 event koji će se održati 11. studenog (11. mjesec) ne nudi pretjerano zvučne mečeve, ali nas će ponajviše zanimati zbog novih nastupa Andija Vrtačića i Nemanje Nikolića. No, kad je u pitanju KSW 89, posljednji ovogodišnji KSW-ov event, ‘‘fight card‘‘ djeluje znatno bolje.

Iako je samo pet mečeva zasad potvrđeno za taj event, KSW je najavio već dvije borbe za titulu. Pisali smo vam ranije o ugovorenom meču između Adriana Bartosinskog i Salahdinea Parnassea za titulu u velter kategoriji. Nakon osvajanja pojasa u perolakoj kategoriji, a zatim i u lakoj kategoriji, Parnasse će pokušati držati pojas u tri različite težinske kategorije.

Osim Bartosinskog, svoju titulu branit će i Pawel Pawlak, prvak KSW-ove srednje kategorije. Pawlak je pojas osvojio u šestom mjesecu ove godine, a prvu obranu titule tražit će protiv legende KSW-a i poljskog MMA-a, Michala Materle.

39-godišnjem Materli to će biti 43. profesionalni nastup (33-9-0). Materla je još 2006. godine debitirao u KSW-u, a u istoj večeri upisao je tri pobjede. Radio se o KSW-ovom turniru u srednjoj kategoriji, a Materla je svu trojicu svojih protivnika porazio ‘‘submissionom‘‘. Bilo je jasno kako je KSW dobio zvjezdani potencijal, a 17 godina kasnije, Materla je i dalje dio KSW-a.

Michal je trenutno četvrti u poretku izazivača unutar KSW-ove srednje kategorije, a napad na titulu izborio je dvama uzastopnim pobjedama koje je upisao u ovoj kalendarskoj godini. Početkom godine, Materla je nokautirao Kendalla Grovea u drugoj rundi, a sredinom godine nokautirao je Radoslava Paczuskog u prvoj rundi.

Nekoć je Materla držao titulu prvaka unutar KSW-ove srednje kategorije, a pojas je branio čak četiri puta. KSW-ov kavez dijelio je i s poznatim borcima iz naše regije, Robertom Soldićem i Aleksandrom ‘‘Jokerom‘‘ Ilićem. Soldić je Materlu nokautirao u prvoj rundi, dok je ‘‘Joker‘‘ pretrpio poraz tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Težak posao čeka Materlu u meču za titulu. 34-godišnji Pawlak na vrhuncu je svoje karijere i poraz nije osjetio od 12. mjeseca 2018. godine. Nakon toga upisao je osam pobjeda i jedan remi, trenutno uživa niz sedam uzastopnih pobjeda. Zanimljivo da je Pawlak tek 2021. godine debitirao u KSW-u, a u sva četiri dosadašnja nastupa unutar KSW-a, Pawlak je došao do pobjede. Redom je pobjeđivao Damiana Janikowskog, Cezaryja Kesika, Toma Breesea i Tomasza Romanowskog.

Pobjeda Materle bila bi osjetno iznenađenje, ali Michal će 16. prosinca (12. mjesec) sigurno nastupiti maksimalno motiviran. Pobjeda nad Pawlakom bila bi ujedno i savršena prilika za okončati legendarnu karijeru.

Linker
02. svibanj 2024 12:23