Ostalo

Lima se prisjetio sparinga s Mousasijem: 'Prebio me, ali to nije bilo to...'

Gegard Mousasi i Douglas Lima
 Instagram
Gegard Mousasi i Douglas Lima uskoro će odraditi jednu od najvećih borbi koje Bellator u ovom trenutku može ponuditi. Lima će tim putem napasti pojas srednje kategorije koji želi pridružiti onome kojeg drži u velteru. S Mousasijem je već imao iskustva i to na sparingu koji se dogodio prije dvije i pol godine u Njemačkoj.

Prema Liminoj priči, lako se može zaključiti kako se taj susret dogodio u listopadu 2017. godine u Düsseldorfu. Dio ove priče je i Roberto Soldić, no kao razlog zbog kojeg se Lima uopće našao u Njemačkoj.

"Bio sam u Njemačkoj gdje sam trenirao sa svojim prijateljem Robertom Soldićem, a Mousasi je tamo svake subote dolazio na sparinge. Pozvao me da spariram s njim i pristao sam. No, bio sam van forme i doslovno me prebio svatko u toj dvorani. Imao sam pravu dobrodošlicu. S njim sam odradio rundu ili dvije sparinga. Bilo je u redu, vidio je da sam se trudio. Njemu je tada bilo preostalo dva tjedna do borbe protiv Shlemenka pa je bio u top formi, a ja sam bio mrtav. Prebio me", rekao je Lima u razgovoru za MMA Fighting.

No, isto tako dodaje da Mousasi ne bi taj sparing trebao uzimati ikako u obzir, upravo zbog toga što je naveo.

"Da sam na njegovom mjestu, ne bih na to obraćao nikakvu pažnju. Svakako je nešto naučio o meni iz tog sparinga, no i ja sam o njemu. Jasno je kako će ova borba biti nešto potpuno drugačije, to vam garantiram. Trening je uvijek drugačiji od prave borbe. Drago mi je da će se borba dogoditi sad kad je Mousasi veće ime nego ikad, kada ima svoje mjesto u MMA povijesti. Pogledam gdje se sve i protiv koga borio, odmah sam uzbuđen. Bit će to sjajna borba i veliki izazov za mene", najavio je.

Bellator 243 na kojem se ova borba nalazi održava se 9. svibnja, čime je odmah jasno kako će druga najveća promocija svijeta pokušati konkurirati UFC-u i njihovom UFC 250 programu. Mousasi i Lima nastupaju u sunaslovnoj borbi spektakla koji predvode Ryan Bader i Vadim Nemkov.

Linker
19. svibanj 2024 16:11