Ostalo

Luke Rockhold o potpisu ugovora s BKFC-om: ‘Napokon sam završio s ropstvom‘

Luke Rockhold

 Instagram (luke Rockhold)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije osjećao se poput roba unutar UFC-a

Zanimljive vijesti preksinoć su došle iz Bare Knuckle Fighting Championship organizacije. Najbolja svjetska organizacija kad je boks bez rukavica u pitanju, službeno je najavila dva velika meča koja nas čekaju krajem četvrtog mjeseca ove godine.

U oba meča akteri su nekadašnji UFC-ovi borci, a dvojica su čak i bivši prvaci. Eddie Alvarez kao bivši prvak UFC-ove lake kategorije borit će se protiv Chada Mendesa, dok će Luke Rockhold kao bivši prvak UFC-ove srednje kategorije u ring ući s Mikeom Perryjem.

Rockhold je UFC nedavno napustio, odnosno odobrili su mu raskid ugovora. Luke je posljednji nastup odradio u osmom mjesecu prošle godine i nakon poraza od Paula Coste, Rockhold se zapravo i povukao iz sporta. Želja za borbama brzo se vratila, ali ne pod okriljem UFC-a. Rockhold je najavio neke nove izazove, a očito se radi o boksu bez rukavica.

Gostujući u sinoćnjem izdanju MMA Houra, Luke se osvrnuo na nove vijesti, a nije propustio priliku da kritizira UFC. Često je Rockhold u posljednjih godinu dana kritizirao najjaču svjetsku MMA organizaciju, a ovaj put je rekao:

‘‘Završio sam s ropstvom. Uzbuđen sam što postajem partner BKFC-a i što ovo radimo na pravi način. Mislim da takve stvari izvlače i ono najbolje iz borca, ako razumijete na što mislim. Onda kad niste porobljeni, nego kad znate da se borite za sebe i svjesni ste svoje vrijednosti.‘‘, rekao je Luke koji se u UFC-u očito osjećao kao rob.

Nešto slično isticao je i Francis Ngannou koji je konstantno tražio ‘‘veću slobodu‘‘, a očito da je sve više veterana koji javno istupaju s takvim mišljenjem. Inače, kad je u pitanju nastavak Rockholdove karijere, nije tajna da bi se Luke rado okušao i u boksačkom ringu protiv Jakea Paula. Rockhold nerijetko kritizira i proziva Paula, a gostujući kod Helwanija prokomentirao je Jakeov meč protiv Tommyja Furyja.

‘‘On (Jake Paul) je upravo ono što sam i mislio da jest, tip s jednim potezom. On samo čeka na desni overhand i ne razmišlja kako proći kroz meč. Međutim, moram priznati da se on trudi, uistinu se trudi. Ali on nije mogao pobijediti Tommyja Furyja, a Tommy Fury je ‘meh‘. Pokazao je Tommy nešto više nego u prošlim mečevima, ali tko zna kako bi se nosio s pravim protivnicima.‘‘, rekao je Rockhold.

Luke očito puca na mečeve koji će mu donositi veliku zaradu, ali neće imati lak zadatak 29. travnja (četvrti mjesec) u meču protiv Mikea Perryja. Perry je poznat kao borac koji se dolazi beskompromisno potući, a Lukeova brada pretrpjela je podosta štete proteklih godina. Pobijedi li Perryja, nema sumnje da će se Jake Paul naći na meti Rockholdovih prozivki.

Linker
17. svibanj 2024 16:16