Ostalo

NA DANAŠNJI DAN: Dogodila se jedna od najvećih borbi u povijesti MMA-a, Cro Cop i Fedor pružili povijesni meč!

Cro Cop vs. Fedor

 Asian Mma
Bila je ovo jedna od najvećih borbi u povijesti ovog sporta, a prva je i šteta da nikada nismo imali priliku gledati i revanš

Teško je riječima opisati ono što se u tih godinu dana osjećalo u zraku među fanovima slobodne borbe. Nedavno smo pisali o toj 2004., odnosno najaktivnijoj godini u karijeri najboljega hrvatskoga borca svih vremena, Mirka Filipovića. Čak je sedam pobjeda Mirko zaredao u periodu od trećeg mjeseca 2004. do šestog 2005., a ono što je uslijedilo, tema je današnjeg članka.

‘‘Najiščekivanija MMA borba svih vremena nam slijedi noćas, kada će neporaženi kralj teške kategorije Fedor Emelianenko konačno braniti titulu protiv Mirka Cro Copa!‘‘, legendarna je rečenica koju je Mauro Ranallo, PRIDE-ov komentator, rekao kada je počeo prijenos na TV-u i kada se Saitama Super Arena napunila do zadnjeg mjesta.

28.8.2005. godine, svjedočili smo ovoj povijesnoj borbi. Mirko je dva mjeseca prije nokautirao Ibragima Magomedova udarcem u tijelo, dok je Fedor tada bio gotovo kao mitsko biće; u PRIDE-u je bio neporažen te je netom prije osvetio poraz od Tsuyoshija Kosake u četvrtom mjesecu 2005. Znalo se da nakon toga slijedi najteži izazov – Cro Cop.

Atmosfera iz Saitame se osjetila i preko malih ekrana, a kad je borba počela, dvoranom je zavladala mrtva tišina. Na svaki udarac je publika reagirala, a takvo što se vjerojatno nikada neće ponoviti. Obojica su pogađali, a meč je bio vrlo kompetitivan.

Fedor je uspio obraniti pojas sudačkom odlukom, a prva je šteta što je Mirko u jednom trenutku promašio taj ‘‘high kick‘‘ dok je Fedora imao na konopcima. Emeliananko je i dalje ostao prvak u teškoj kategoriji, a Mirko je godinu dana kasnije osvojio turnir.

Bila je ovo jedna od najvećih borbi u povijesti ovog sporta, a prva je i šteta da nikada nismo imali priliku gledati i revanš. Uživajte u snimci ove antologijske borbe:

Linker
28. ožujak 2024 01:51