Ostalo

Neporažena je i uživa podršku UFC-ovih legendi: Saznajte tko je Bellatorova borkinja koju je sinoć podržao i Nate Diaz

Keri Melendez (lijevo i dolje desno) i Nate Diaz (gore desno)

 Screenshot (bellator Mma)
Keri Taylor-Melendez sinoć je nastavila svoj niz neporaženosti

Legendarni UFC-ovi borci Nate Diaz i Jake Shields jučer su uživo pratili Bellator 301 event, a osim odličnih mečeva na ‘‘main cardu‘‘, Diaz i Shields s velikim zanimanjem pratili su jedan meč na preliminarnom dijelu priredbe.

Zapravo su došli podržati Keri Taylor-Melendez, neporaženu američku borkinju koja je sinoć upisala šestu pobjedu u svom šestom profesionalnom MMA nastupu. No, tko je 39-godišnjakinja i zašto uživa podršku Diaza i Shieldsa?

Prezime vam zapravo daje odgovor na sve. Keri Taylor-Melendez supruga je Gilberta Melendeza, također nekadašnjeg UFC-ovog borca (22-8). Melendez je u UFC-u upisao samo jednu pobjedu i šest poraza, ali najbolje dane svoje karijere proveo je u Strikeforceu.

Melendez je u dva navrata postajao Strikeforceovim prvakom lake kategorije, a pojas je obranio ukupno pet puta. Jorge Masvidal, Josh Thomson, Clay Guida, Tatsuya Kawajiri, Shinya Aoki i Diego Sanchez neka su od najpoznatijih imena koja je Melendez pobijedio tijekom svoje MMA karijere, a pod okriljem UFC-a gubio je uglavnom od elitnih boraca poput Bensona Hendersona, Eddieja Alvareza, Anthonyja Pettisa itd. Njegov meč protiv Diega Sancheza po mnogima je jedan od najboljih mečeva u povijesti ovog sporta.

Melendez se 2019. godine povukao nakon petog uzastopnog poraza, a zanimljivo je da nitko nije uspio nokautirati Melendeza tijekom njegove karijere, iako je odradio čak 30 profesionalnih nastupa i borio se s nizom ‘‘ubojica‘‘.

Melendez se nakon povlačenja u mirovinu mogao u potpunosti posvetiti vođenju svoje dvorane, a dok je profesionalno nastupao, njegova supruga Keri bila je jako važan faktor funkcioniranja te dvorane. Sada je fokus preusmjeren na njenu borilačku karijeru, ali Keri se bavila borilačkim sportom još prije nego se udala za Gilberta.

‘‘Ljudi koji nas poznaju, znali su da sam se borila još prije nego sam upoznala Gilberta. Motivira me pokazati svima da nisam samo ‘supruga Gilberta Melendeza‘‘‘, rekla je Keri još 2015. godine u intervjuu za MMA Fighting.

Prije nego se odlučila za MMA karijeru, Keri se bavila Muay Thaijem i kickboksom, a MMA debi odradila je 2016. godine pod okriljem Bellatora. U godinama koje su uslijedile ipak nije bila naročito aktivna, pa je tako od 2016. godine skupila samo šest MMA nastupa. Taj šesti odradila je sinoć na Bellator 301 eventu, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazila je Sabriye Sengul, tursku borkinju muha kategorije.

Iako je došla iz Muay Thaija, Keri Taylor-Melendez polovicu svojih pobjeda upisala je ‘‘submissionom‘‘, a samo jednom uspjela je nokautirati borkinju na suprotnoj strani kaveza. Svih šest svojih nastupa odradila je u Bellatoru, a prava je šteta što Keri nema još puno godina karijere pred sobom. Potencijal za velike stvari definitivno posjeduje, a možda je pravo vrijeme da ju Bellator upari s nekom od svojih rangiranih borkinja. Keri tvrdi da se osjeća sjajno, neovisno o godinama, ali nitko dosad nije uspio poraziti prolaznost vremena.

Linker
27. travanj 2024 08:14