Ostalo

Patricio Freire najavio pohod i na četvrti pojas: ‘Nikada nisam lakše skidao kilograme!‘

Patricio Freire 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ukoliko ovoga tjedna osvoji i treći, nije isključeno da ćemo ga do kraja godine gledati i u meču za četvrti pojas u Bellatoru

Još je samo nekoliko dana ostalo do povijesne prilike za Patricia Freirea. Ove će subote imati priliku doslovno ispisati povijest i uzeti pojas i u trećoj kategoriji, a prvaka Sergia Pettisa će pokušati srušiti kako bi uzeo isti. Freire drži pojas u perolakoj kategoriji, a jedno vrijeme držao je titulu prvaka i u lakoj kategoriji, tako da bi ovom pobjedom postao prvi borac koji je došao do titule u tri različite težinske kategorije unutar velike MMA organizacije.

No, izgleda da tri titule nisu nešto na čemu Freire namjerava stati. Sinoć je na press konferenciji rekao da mu je, nakon ovotjednog meča, cilj i četvrta titula – ona u muha kategoriji:

‘‘Ne mogu vjerovati koliko mi je bio lagan ovaj cijeli proces spuštanja kategorija. Cijelo vrijeme sam na dijeti i samo sam 3 i pol kilograma preko granice trenutno. Nikad mi nije bilo lakše. Lakše skidam kilažu sada nego za perolaku kategoriju. Osjećam se odlično i spreman sam. Lakše sam skinuo kilograme nego ikada do sada. Spreman sam šokirati svijet‘‘, rekao je Freire za MMA Junkie.

‘‘Prvo mi je u planu doći do pobjede, ali ne znam. Patchy Mix je privremeni prvak. Možda ću otići i po četvrti pojas. Moramo vidjeti što će se sve dogoditi. Osjećam se odlično. Prije nego sam prihvatio meč protiv Pettisa sam bio sedam kilograma preko granice perolake kategorije, a sad sam na dijeti već šest mjeseci i uvjerio sam se da je moguće‘‘, objasnio je.

Ukoliko Freire ovoga tjedna uzme i treći pojas, to će uistinu biti velika stvar. No, ne čeka ga lagan zadatak jer je Pettis uistinu ozbiljan borac. Tko zna, ako ga pobijedi, možda ga uistinu budemo gledali i u meču za četvrti pojas.

Linker
03. svibanj 2024 06:39