Ostalo

Petković? Ne! Livaja? Ne! Upoznajte bivšeg napadača Dinama koji je svojevremeno parao mreže u HNL-u, a onda upisao nokaut u MMA debiju

Miroslav Slepička

 DAMIR KRAJAC Cropix
Mnogi su borci krenuli s nogometom pa se prebacili na borbe u kavezu, no ovo je nešto drukčija priča

Ljubitelji hrvatskog klupskog nogometa danas će napokon doći na svoje. Odmah u prvoj utakmici sezone gledat ćemo borbu za Superkup, trofej za koji igraju prošlogodišnji prvak Dinamo te pobjednik Kupa Hajduk. Teško da sezona može započeti bolje od "Vječnog derbija", a da stvar bude još bolja, idući petak u prvom kolu nove sezone SuperSport HNL-a ponovno će igrati ova dva kluba na istom mjestu.

Ovo je trebao biti okršaj dva najekstravagantnija hrvatska napadača, Brune Petkovića i Marka Livaje, no potonji je suspendiran zbog pozivanja na nasilje prošle sezone te će morati preskočiti ovaj dvoboj. Ipak, u ovom tekstu nećemo pisati o njima, već o jednom drugom napadaču koji je svojevremeno harao u Maksimirskoj 128, no ono što je zanimljivo jest da se nekoliko godina nakon te avanture - prebacio na MMA.

Činio ubojiti tandem s Mandžukićem i Sammirom

Riječ je o češkom napadaču/borcu Miroslavu Slepički. Bivši Dinamov centarfor osebujnog prezimena rođen je 10. studenog (11. mjesec) 1981. u Pribramu, a prve nogometne korake napravio je u istoimenom klubu. U Češkoj je još nastupao za Slovan Liberec i prašku Spartu da bi 2009. godine došao u Zagreb i potpisao za Dinamo. U tandemu s legendarnim Mariom Mandžukićem činio je ubojiti napadački duo Modrih te je prema Transfermarktu upisao 40 nastupa te zabio 13 golova i podijelio 12 asistencija. O njegovom nogometnom umijeću dovoljno govori izjava nekadašnje "desetke" Dinama Sammira:

"S njim mi je bilo najbolje igrati. Bio je savršen tip napadača za ono što sam ja igrao."

Nakon epizode u Dinamu vratio se u domovinu gdje je igrao za svoje prve klubove, no onda se 2016. godine odlučio na pomalo nesvakidašnji potez - odlučio se baviti MMA-om!

Ubojitim ‘ground-and-poundom‘ riješio protivnika za 84 sekunde

"Treniram nekoliko mjeseci, obećavam da ću učiniti sve što mogu da ne razočaram publiku i ne osramotim se", izjavio je tada za češke medije, a čekao ga je nastup na GCF 36 - Fight Night Dobriš 2 12. studenog (11. mjesec), samo dva dana nakon 35. rođendana.

Protivnik mu je bio još jedan Čeh, Tomaš Vrana, koji je također upisao debitantski nastup na toj priredbi, no nije se proveo dobro.

Nije trebalo puno vremena da Slepička preuzme potpunu kontrolu i furiozno krene prema Vrani koji nije ni znao što ga je snašlo, a već je bio donji u "mountu" te je Dinamova ubojita igla završila borbu za manje od minute i pol, a video možete pogledati ispod.

Nakon tog kratkog izleta vratio se nogometu te je odigrao još par sezona u Češkoj, a danas više nije aktivan igrač.

Mnogi borci govore da su počeli trenirati nogomet, a onda se prebacili na borilačke sportove iz raznoraznih razloga, no to je bilo u mlađim kategorijama, a ovako nešto prava je rijetkost.

Što mislite, hoće li se Petković ili Livaja ikad prebaciti u borilački sport?

Linker
01. svibanj 2024 10:02