Ostalo

PFL objavio popis borbi za drugo kolo teškaša: Nažalost, Ante Delija više nije dio turnira

Ante Delija

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji hrvatski MMA borac okončoa je ovu sezonu porazom u prvom kolu

Ono čega smo se pribojavali, ali i ono što je zapravo bilo očekivano, danas je dobilo svoju potvrdu. Ante Delija neće nastupiti u drugom kolu PFL-ovog ovogodišnjeg turnira i za najboljeg hrvatskog teškaša završila je sezona.

Podsjećamo, Delija je početkom četvrtog mjeseca izgubio meč protiv Valentina Moldavskog, tehničkim nokautom u prvoj rundi. Već pri samom početku meča Delija je pretrpio tešku ozljedu prepone, pokušavao se othrvati bolovima, ali nije uspio i Rus je iskoristio pruženu priliku.

Poraz nokautom u prvoj rundi doveo je Deliju u vrlo nezahvalnu poziciju po pitanja prolaska u playoff, ali ozljeda prepone zapravo je najveći problem u cijeloj toj priči. Nadali smo se da će se Ante uspjeti oporaviti, ali PFL je danas potvrdio kompletan ‘‘fight card‘‘ za drugo kolo turnira u teškoj kategoriji, a naš Delija nije se našao na ‘‘fight cardu‘‘.

Valentin Moldavsky i Linton Vassell predvodit će priredbu kao što je najavljeno prije neoliko dana, a osim Delije, u drugom kolu neće nastupiti ni Marcelo Golm koji je u prvom kolu nokautiran od strane Daniela Jamesa. Umjesto Delije i Golma uskočili su Tyrell Fortune i Gokhan Saricam, dvojica renomiranih Bellatorovih teškaša.

Fortunea čeka meč protiv Jamesa, a njih dvojica već su se borili u 11. mjesecu 2022. godine. Tada je James slavio nokautom u drugoj rundi, ali pobjeda je kasnije preinačena u ‘‘no contest‘‘ nakon Jamesovog pada na doping. Fortune će u šestom mjesecu imati priliku revanširati se Jamesu za nokaut koji je pretrpio u prvoj borbi.

Gokhan Saricam borit će se protiv Stevea Mowryja, dok Olega Popova čeka iskusni Blagoy Ivanov. Možda i najinteresantniji obračun bit će onaj između Denisa Goltsova i Sergeija Bilostenniyja.

Goltsov je u prvom kolu sjajnim nastupom porazio Lintona Vassella, a do pobjede je došao tehničkim nokautom u trećoj rundi. Tom pobjedom priskrbio si je četiri boda, a Sergei Bilostenniy porazio je Blagoyja Ivanova jednoglasnom odlukom i osvojio je tri boda, što ga drži na petom mjestu u poretku. Bilostenniyju je pobjeda imperativ ukoliko planira proći u polufinale, a ni Denis Goltsov nije najsigurniji s četiri boda na svom kontu.

Drugo kolo teškaša na rasporedu je 13. lipnja (šesti mjesec) u Connecticutu, a osim teškaša, na istoj priredbi nastupit će i borkinje perolake kategorije. Kompletan raspored mečeva možete pogledati u PFL-ovoj Instagram objavi ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 08:45