Ostalo

PFL otvorio sezonu ponajboljom borbom u svojoj povijesti: Stephens i Collard pružili su pravi rat

Jeremy Stephens vs. Clay Collard

 Twitter (pfl)

Četvrta sezona PFL-a sinoć je uspješno započela prvom ovosezonskom priredbom. Borci lake i poluteške kategorije otvorili su sezonu, a u glavnoj borbi večeri gledali smo sjajan obračun UFC veterana Jeremyja Stephensa te Clayja Collarda, prošlosezonskog polufinalista PFL-a.

Stephens i Collard pružili su izrazito dinamičnu borbu nevjerojatnog tempa i prepunu uzbuđenja. Collard je uspio izdržati brojne nalete moćnog udarača kao što je Stephens te je na kraju došao do pobjede jednoglasnom odlukom.

Bilo je trenutaka gdje je Stephens ozbiljno uzdrmao Collarda, naročito u drugoj rundi, ali Collard je bio bolji što se tiče frekvencije udaraca koje je bacao. Bio je to meč u kojem je Stephens svoje trenutke pronalazio preko svoje udaračke moći, a Collard preko volumena udaraca koje je pogađao.

U trećoj rundi oba borca vidno su usporila nakon brutalnih 10 minuta koje su pružili u prve dvije runde. Uspjeli su ipak obojica dogurati do kraja, a Collard je sezonu otvorio velikom pobjedom, u meču koji je jedan od najboljih u povijesti PFL-a, a također će biti i među kandidatima za najbolju borbu u ovoj kalendarskoj godini.

Inače, Stephensu je ovo četvrti poraz zaredom, a bez pobjede je u posljednjih sedam mečeva (šest poraza i 'no contest' protiv Yaira Rodrigueza). Ipak, dojam je kako će Stephens imati što za pružiti u PFL-ovom kavezu.

Prošlosezonski prvak lake kategorije, Raush Manfio, imao je težak zadatak protiv Dona Madgea. Gubio je Manfio nakon prve dvije runde, ali došao je do pobjede nokautom u trećoj rundi i tako je uspješno otvorio novu sezonu.

Iznenađenje večeri priuštio je Cory Hendricks. Američki borac prošle sezone nje izborio prolazak u polufinale nakon što je upisao jednu pobjedu i jedan poraz u prvoj fazi, a sinoć je tehničkim nokautom savladao Emiliana Sordija u drugoj rundi borbe.

Sordi je prošle godine nastupao u polufinalu, dok je 2019. osvojio turnir u poluteškoj kategoriji. Radi se o borcu koji u PFL-u nastupa od prve sezone i jedan je od zaštitnih znakova njihove poluteške kategorije.

Bivši UFC-ovi borci poput Antonija Carlosa Juniora, Oliviera Aubina-Merciera, Omarija Akhmedova i Roba Wilkinsona, upisali su pobjede na otvorenju sezone. Stevie Ray, Viktor Pešta, kao i Ishiijev prijatelj Teodoras Aukštuolis, nisu imali uspješnu večer.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

PFL 1 (2022) . rezultati:

Glavni dio priredbe:

Clay Collard def. Jeremy Stephens via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Raush Manfio def. Don Madge via KO - R3, 2:42

Antonio Carlos Junior def. Delan Monte via submission (D’Arce gušenje) - R1, 0:29

Olivier Aubin-Mercier def. Natan Schulte via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29-28, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Cory Hendricks def. Emiliano Sordi via TKO - R2, 2:13

Alexander Martinez def. Stevie Ray via jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 30-27)

Marthin Hamlet def. Teodoras Aukstuolis via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Omari Akhmedov def. Viktor Pesta via KO – R1, 1:25

Rob Wilkinson def. Bruce Souto via TKO - R2, 0:46

Simeon Powell def. Clinton Williams via KO – R3, 4:38

Linker
04. svibanj 2024 02:39