Ostalo

PFL-ov analitičar otkrio da je organizacija zabrinuta: ‘Francis ima priliku postati zvijezda u drugom sportu‘

Francis Ngannou 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
PFL je sada u jako nezgodnoj poziciji. Da se ostvarila prognoza mnogih u kojoj Fury vrlo brzo i lagano završava Francisa, to bi za njih s poslovne strane možda bilo i povoljnije

Iako imaju solidnu tešku kategoriju, PFL-ovi čelnici smatraju kako trenutno nemaju ništa ponuditi za Francisa Ngannoua. Sve to dodatno komplicira Francisov uspješan boksači debi nakon kojega je postao tražen u svijetu teškaškog boksa, tako da su iz PFL-a svjesni da pred njega moraju staviti veliko ime.

S tim se slaže i PFL-ov analitičar, Kenny Florian. On također smatra kako Ngannouov uspjeh u boksačkom debiju može uzrokovati situaciju u kojoj će Ngannou odgoditi svoj debi za PFL, što za organizaciju ne bi bilo previše dobro.

‘‘Lagao bih kada bih rekao da to trenutno nije velika briga jer on sada ima priliku postati velika zvijezda u potpuno drugom sportu. Otvorio si je puno prilika, i to ne samo revanš s Tysonom Furyjem, nego i mečeve protiv primjerice Anthonyja Joshue. On i njegov menadžer su ga odmah počeli prozivati. Očito, ljudi se žele boriti s njim jer ima odličnu priču. Svi trljaju ruke, menadžeri i promotori‘‘, rekao je Florian u ‘‘Anik&Florian‘‘ podcastu.

‘‘No, svejedno mislim da ćemo vidjeti Francisa Ngannoua u kavezu. Mislim da ćemo početkom 2024. vidjeti MMA borbu. Što nakon toga? Iskreno, ne znam. Nadam se da ćemo ga opet vidjeti. Francis je osoba koja cijeni takve stvari. On će PFL-u jako pomoći s PPV-ovima‘‘, dodao je.

PFL je sada u jako nezgodnoj poziciji. Da se ostvarila prognoza mnogih u kojoj Fury vrlo brzo i lagano završava Francisa, to bi za njih s poslovne strane možda bilo i povoljnije. Ovako je postao tražen u boksu, a zaradu u MMA-u i vrhunskom boksu ne treba ni uspoređivati.

Linker
20. travanj 2024 07:06