Ostalo

PFL potpisao bivšeg UFC-ovog borca koji garantira uzbuđenja u kavezu

Jason Knight
 Screenshot (youtube, Maclife)
Professional Fighters League (PFL) organizacija novi je dom Jasona Knighta

Čini se kako će Jason Knight (21-6, 4-5 UFC) ponovno navući rukavice i staviti boks bez rukavica sa strane. Bivši UFC-ov borac perolake kategorije dobio je otkaz u najjačoj organizaciji još 2018. godine nakon četiri poraza u nizu. Većina njegovih nastupa nakon toga dogodila se u boksu bez rukavica, a zadnji puta smo ga imali prilike pogledati na prvoj priredbi Gamebred Fighting Championshipa. Knight je predvodio debitantsku priredbu u sklopu novoosnovane organizacije Jorgea Masvidala. Charles ''Krazy Horse'' Bennet suprotstavio se Jasonu Knightu u borbi bez rukavica, no po MMA pravilima. Knight je slavio gušenjem u prvoj rundi.

''Znate da sam u potrazi, nazovite me!'', rekao je Knight odmah nakon borbe obraćajući se velikim MMA promocijama poput UFC-a, Bellatora ili PFL-a. Poziv nije dugo čekao, a nazvali su čelnici PFL-a ponudivši mu ugovor. Čini se kako je Knight zadovoljan ponuđen i njegov debi očekuje se 27. kolovoza ove godine. Protivnik zasad nije poznat.

Jasonu Knightu tek je 28 godina, a unatoč činjenici kako je relativno mlad, možemo ga nazvati MMA veteranom. Odradio je 27 profesionalnih MMA borbi i pritom slavio 21 puta. Gušenja su mu glavno oružje, a submissionom je pobijedio čak 14 puta. Poznat je kao beskompromisan borac koji uvijek nudi uzbuđenje, U devet UFC nastupa, triput je osvajao razne bonuse, a Jorge Masvidal ga je s razlogom odabrao kao sudionika glavne borbe večeri u svojoj novoj organizaciji. Pretpostavka je kako će PFL uključiti Knighta u iduću sezonu svoje lige. Teško je očekivati da će osvojiti tu ligu, no nema sumnje kako će gledateljima priuštiti puno zabave i uzbuđenja.

Linker
18. svibanj 2024 05:17