Ostalo

Poznati su honorari s Bellatora 266, najviše je zaradio Yoel Romero

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Kubanac vjerojatno može biti zadovoljan cifrom kojom novi poslodavac honorira njegove nastupe

Napokon je Yoel Romero dočekao svoj debi nastup u Bellatoru. Samim nastupom, kao i ishodom, ne može biti zadovoljan, budući da je uvjerljivo poražen od Phila Davisa. To na papiru neće izgledati tako uvjerljivo, budući da je pobjeda došla podijeljenom sudačkom odlukom, no teško je objasniti koju je borbu gledao sudac koji je bodovao u korist Kubanca. Davis je bio poprilično uvjerljiv.

Za tu pobjedu upisao je "Mr. Wonderfull" i značajan honorar u iznosu od sto tisuća dolara. Nije to njegov najveći honorar u karijeri, čak niti najveći u Bellatoru, no lijepa je to cifra ako znamo da borba nije bila za titulu te da je eliminiran iz aktualnog Bellatorovog Grand Prix turnira.

Na turniru ne nastupa niti Romero, čije je otkazivanje borbe protiv Anthonyja Johnsona bilo veliko razočaranje. Njegov honorar za ovu borbu bio je 150 tisuća dolara, što je cifra kojom pri trebao biti zadovoljan. Ako usporedimo to s njegovim UFC primanjima, riječ je o jednakoj cifri kakvu je dobio za borbu protiv Paula Costa. Cifra je naravno ipak podosta manja od onih koje je uprihodio u borbama protiv Roberta Whittakera i Israela Adesanye, gdje se borio za titulu. Ipak, s 44 na leđima može biti zadovoljan time što i dalje ima priliku dobro zarađivati, posebno ako usporedimo s većinom preostalih boraca koji nastupaju po Bellatorovim priredbama.

Kako imamo raspoložive sve podatke za Bellator 266, svakako vrijedi napomenuti kako je sto tisuća dolara poput Davisa dobio i bivši izazivač za titulu velter kategorije, Neiman Gracie. Njegov protivnik Mark Lemminger uzeo je 40 tisuća. Preostali sudionici glavnog program bili su DeAnna Bennett koja je zaradila nešto ispod 40 tisuća, njena protivnica Alejandra Lara 28 tisuća, Saul Rodgers odlazi kući s 80 tisuća, od čega je polovica bonus za pobjedu, dok iskusni Georgi Karakhanyan, unatoč već 15. borbi u Bellatoru, ugovorom ima garantirano tek 37 tisuća. Christian Edwards zaradio je 30 tisuća, dok je čovjek u hlačicama sa šahovnicom, Ben Parrish zaradio dva puta po deset tisuća.

Poznate su i brojke s uvodnog programa, gdje možemo vidjeti kako se neki Bellatorovi borci i dalje bore za mrvice. Tako je izvjesni Jon Adams zaradio 1500 dolara, a njegov protivnik dvostruko više. Joshua Dillon može se pohvaliti s 2000, dok su Shane Keefe i Bobby Seronio III još jedan dvojac s tri tisuće dolara unatoč pobjedi. Ne zaboravimo da u Americi na tu cifru još dolazi porez.

Linker
28. travanj 2024 11:09