Ostalo

Poznati su prvi sudionici PFL playoffa: Jeremy Stephens ispao unatoč pobjedi

Jeremy Stephens vs. Myles Price

 Screenshot (youtube, Pfl)
Borci poluteške i lake kategorije sinoć su odrađivali mečeve drugog kola

Sinoć u Atlanti započelo je drugo kolo ovosezonskog PFL turnira. Ukupno tri priredbe bit će održane u sklopu drugog kola, a prva od ukupno tri pružila je puno zanimljivosti.

Borci lake i poluteške kategorije sinoć su tražili mjesto u playoffu (polufinalu) turnira, a bilo je tu i ponešto iznenađenja. U glavnoj borbi večeri obračunali su se Clay Collard i Alexander Martinez.

Collard je prošlogodišnji polufinalist i u drugo kolo ušao je nakon pobjede nad Jeremyjem Stephensom u prvom kolu. Alexander Martinez također je slavio u prvom kolu, pobjedivši Steviea Rayja. Međutim, obojica su pobjede upisali jednoglasnim odlukama, a takve pobjede nose tri boda. Pobjeda je bila imperativ obojici, a Martinez je na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Paragvajac je time došao do šestog boda i osigurao je mjesto u playoffu.

Bila je to odluka koja je izazvala dosta prašine i kontroverze. Naime, radi se o jako tijesnom i napetom meču u kojem je dojam kako je Collard nanosio više štete, ali Martinez je prednjačio u kontroli.

Ponovno je Collard pružio sjajan meč, a već od samog početka nametnuo je visok tempo. Jako dobro pogađao je prednjim direktom i vršio je pritisak na svog protivnika. U drugoj rundi Collard je ljevicom uspio i uzdrmati svog protivnika koji je završio na tlu, a to je bio vjerojatno najznačajniji udarac u borbi. Martinez se uspio izvući iz te situacije, a nešto kasnije došao je Collardu na leđa i skoro ga je završio RNC-om.

Posljednja runda donosi Collardove dobre kombinacije u tijelo Martineza, dok se Alexander oslonio na hrvanje i gornju kontrolu, ali bez konkretnije štete. To se na kraju pokazalo dobrim potezom i Martinezov san o osvajanju milijun dolara i dalje je živ. Prava šteta što je turnir ostao bez Clayja Collarda koji nam je pružio dva fantastična meča ove sezone.

U sunaslovnoj borbi večeri, prošlogodišnji osvajač turnira u poluteškoj kategoriji došao je do nove pobjede i mjesta u playoffu. Antonio Carlos Junior jednoglasnom odlukom pobijedio je Brucea Souta. Carlosu Junioru to je bilo i više nego dostatno za prolaz, jer u prvom kolu došao je do pobjede u prvoj rundi.

Jako zrelo i iskusno nastupio je bivši UFC-ov borac. Carlos Junior rušio je protivnika kroz sve tri runde, a dobro je radio i u klinču. Bilo je to sasvim dovoljno za uvjerljivu pobjedu (30-27 x3), a u polufinalu ga čeka još jedan bivši UFC-ovac, Omari Akhmedov.

Rus iza kojeg je 14 UFC nastupa (7-5-1) u prvom kolu pobijedio je Viktora Peštu nokautom u prvoj rundi, a sinoć je završio Teodorasa Aukštuolisa ''submissionom'' u drugoj rundi borbe. Time je osvojio ukupno 11 bodova, jednako kao i Rob Wilkinson.

Australac je također nekoć nastupao u UFC-u, ali uslijedio mu je otkaz nakon poraza od Israela Adesanye. Uslijedile su dvije pobjede u australskim promocijama, a zatim potpis za PFL. Wilkinson je u prvom kolu nokautirao Brucea Souta u drugoj rundi, a sinoć je nokautirao i Viktora Peštu, ali u prvoj rundi.

Wilkinsona u polufinalu čeka obračun s Brazilcem Delanom Monteom koji je prošao dalje s četvrtog mjesta. Polufinale neće vidjeti Jeremy Stephens. UFC-ov veteran uspio je prekinuti svoj niz od četiri uzastopna poraza i sedam mečeva bez pobjede. Nakon poraza od Collarda u prvom kolu, Stephens je podijeljenom sudačkom odlukom savladao Mylesa Pricea, ali ta tri boda nisu mu dovoljna za prolazak dalje.

Anthony Pettis, Olivier Aubin-Mercier i Alexander Martinez osigurali su prolaz. Četvrto mjesto još uvijek visi u zraku. Anthony Pettis i Stevie Ray borit će se tek idući tjedan, a Ray ako pobijedi prekidom u prve dvije runde, ima priliku preteći Rausha Manfia, prošlogodišnjeg osvajača turnira.

Manfio je sinoć izgubio od Aubina-Merciera i to mu je prvi poraz u PFL-ovom kavezu. U prvom kolu nokautirao je Dona Madgea u trećoj rundi, a preostaje vidjeti hoće li mu to biti dovoljno.

Kompletne rezultate sinoćnje PFL 4 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

PFL 4 2022 - rezultati priredbe:

Glavni dio priredbe:

Alexander Martinez def. Clay Collard via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Antonio Carlos Junior def. Bruce Souto via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Olivier Aubin-Mercier def. Raush Manfio via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Jeremy Stephens def. Myles Price via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Preliminarni dio priredbe

Omari Akhmedov def. Teodoras Aukstuolis via submission (arm-triangle gušenje) - R2, 2:50

Natan Schulte def. Marcin Held via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Delan Monte def. Emiliano Sordi via TKO - R1, 1:32

Rob Wilkinson def. Viktor Pesta via TKO - R1, 3:03

Josh Silveira def. Marthin Hamlet via TKO - R1, 3:27

Nate Jennerman def. Jake Childers via submission (RNC) - R2, 2:00

Linker
03. svibanj 2024 07:30