Ostalo

Poznato je tko će nastupiti u sklopu Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji: Popis boraca je odličan!

Usman Nurmagomedov

 Image of Sport/ddp USA/Profimedia
Turnir bi trebao započeti u trećem mjesecu, a Scott Coker nada se da će turnir završiti ove godine

Najavljivao je predsjednik Bellatora da spremaju turnir osmorice u lakoj kategoriji, a mnoge je zanimalo koji borci će činiti taj turnir. Od danas je napokon i poznato svih osam imena koji će nastupati u sklopu jakog Bellatorovog Grand Prixa.

Naravno da je Usman Nurmagomedov (16-0) jedan od boraca unutar turnira, jer ipak se radi i o prvaku Bellatorove lake kategorije. Khabibov rođak došao je do titule prvaka u 11. mjesecu 2022. godine, a prve obrane titule tražit će upravo kroz ždrijeb Bellatorovog Grand Prixa.

I neće mu biti lako. Ždrijeb turnira još uvijek nije poznat, ali preostalih sedam imena djeluju vrlo respektabilno. A.J. McKee (20-1) kao ponajveća Bellatorova zvijezda ističe se na listi osmorice, a tu je i bivši UFC-ov prvak, Benson Henderson (30-11).

Razmišljao je Benson prošle godine i o umirovljenju, ali ipak će krenuti u lov na glavnu nagradu koja iznosi jedan milijun dolara. Tu je i bivši prvak Patricky ‘‘Pitbull‘‘ Freire (24-11) kojeg je Usman Nurmagomedov svrgnuo s trona kategorije, a među favoritima za dogurati daleko je svakako i Tofiq Musayev (20-4).

Pomalo iznenađujuće na listi je i Mansour Barnaoui, iako nije rangiran unutar top 10 izazivača Bellatorove lake kategorije. Radi se o borcu omjera 20-4, a pod okriljem Bellatora debitirao je u 10. mjesecu prošle godine. Tunižanin je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio Adama Piccolottija i to mu je 13. pobjeda ‘‘submissionom‘‘ u karijeri. Šest ih je upisao nokautom, a jednom je slavio na bodove. Nikad u karijeri nije završen i trenutno je u nizu od osam uzastopnih pobjeda.

Barnaoui se 2016. godine borio za KSW-ovu titulu prvaka u lakoj kategoriji, ali Mateusz Gamrot porazio ga je jednoglasnom odlukom. Nedugo poslije, Barnaoui se skrasio u južnokorejskoj Road FC organizaciji. Tamo je nastupao u turniru koji je bio sačinjen od 16 boraca, a Barnaoui je otišao do samog kraja i osvojio je milijun dolara kao glavnu nagradu. Dakle, radi se o borcu koji posjeduje iskustvo osvajanja turnira i bit će ‘‘dark horse‘‘ u ždrijebu Bellatorovog Grand Prixa. Osim Gamrota, poraze je upisivo od Kevina Leeja, Islama Makhacheva i Ivana Buchingera. Dakle, isključivo od vrhunskih boraca

Alexander Shabliy (22-3) i Sidney Outlaw (16-5) preostala su dvojica koja će biti u lovu na Bellatorov Grand Prix u lakoj kategoriji.

Turnir će započeti 10. ožujka (3. mjesec), a Scott Coker nada se da će kompletan turnir biti kompletiran kroz 2023. godinu. Naravno, to ovisi o mnogo faktora na koje organizatori i sami borci ne mogu direktno utjecati.

‘‘Događaju se ozljede, komplikacije s rasporedom i slične stvari. Najbitnije nam je da borci nastupaju zdravi i uistinu spremni boriti se, te da mogu dati sto posto svojih mogućnosti. Zato se turniri ponekad odulje.‘‘, rekao je Coker u MMA Houru.

Roster turnira djeluje uistinu sjajno i veselimo se ždrijebu, kao i mečevima u sklopu samog turnira.

Popis boraca koji će nastupiti u sklopu Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji:

Mansour Barnaoui

Benson Henderson

A.J. McKee

Tofiq Musayev

Usman Nurmagomedov

Sidney Outlaw

Patricky Pitbull

Alexander Shabliy

Linker
03. svibanj 2024 15:10