Ostalo

Ruska boksačica oštro prema Khabibu: ‘Vrijeme je da se ostaviš seksizma na koji si naučen u brdima‘

UFC Octagon djevojke
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Malo poznata ruska boksačica Angelina Semenova smatra kako Nurmagomedov ima primitivne stavove

Umirovljeni dagestanski MMA borac Khabib Nurmagomedov izazvao je brojne reakcije iznošenjem svoga mišljenja po pitanju ring djevojaka. Nurmagomedov je prije 15-ak dana održao konferenciju za medije u Moskvi, a tada je javno iznio svoje stavove koje mnogi smatraju kontroverznima.

"Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo koja je runda pokazivali na ekranu. Znam da je to dio povijesti sporta, no povijest je donijela mnoge pogreške. Mi proučavamo povijest da bismo pogreške izbjegli. I ako pogledamo povijesti u ovom slučaju, one su beskorisne. To je moje osobno mišljenje", rekao je Khabib.

Jedna od najpoznatijih UFC-ovih Octagon (ring) djevojaka Arianny Celeste nedavno je uzvratila Khabibu i svim njegovim istomišljenicima rekavši kako ih ne moraju voljeti, no moraju ih poštovati (više o tome možete pročitati OVDJE). Ne naročito poznata ruska boksačica Angelina Semenova (2-1-0, 2 KO) u razgovoru za Meta Ratings također se dotaknula ove teme te je bila vrlo oštra prema svom sunarodnjaku Khabibu Nurmagomedovu.

''21. stoljeće je odavno pristiglo. Žene imaju jednaka prava kao i muškarci. MMA je sportska predstava, a ring djevojke tradicija su poput višnje na vrhu torte. Vrijeme je da se Khabib ostavi seksizma na koji je naučen u dagestanskim brdima, ako planira živjeti u društvu gdje je sve drukčije već dugo vremena. Ili ćemo mu dopustiti da diktira pravila iz mjesta iz kojeg dolazi. Međutim, razvoj i napredak prije ili kasnije pronaći će i taj kutak svijeta.'', izjavila je Semenova.

Čini se kako bi se ova tema još neko vrijeme mogla provlačiti kroz medije, a pitanje je tko će se idući izjasniti po ovom pitanju. Činjenica je kako Khabib zasad nije naišao na podršku kolega boraca, no mnogobrojni su fanovi koji se slažu s njegovim mišljenjem.

Linker
27. travanj 2024 00:46