Ostalo

Scott Coker silno nahvalio svoje borce nakon dominacije nad Rizinom: ‘Ovo je najbolji roster koji smo imali‘

Scott Coker

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Predsjednik Bellatora bio je vidno zadovoljan nastupima svojih ponajvećih zvijezda

Vrlo zanimljivu ideju uspjeli su realizirati Bellator i Rizin u zajedničkoj suradnji. Jučer, posljednjeg dana u 2022. godini, te dvije MMA organizacije organizirale su zajednički event, a gledali smo pet mečeva u kojima su međusobno uparili svoje ponajbolje borce.

Svih pet pobjeda otišlo je na stranu Bellatorovih boraca, ali pobjeda nije tako uvjerljiva koliko izgleda na papiru. Bilo je tu vrlo tijesnih mečeva kao što je onaj između Juana Archulete i Soo Chul Kima ili mečevi između Kyojia Horiguchhija i Hiromase Ougikuboa i A.J. McKeeja koji se borio protiv Roberta ‘‘Satoshija‘‘ de Souze.

Neke od sudačkih odluka, naročito ona u meču Archulete i Kima mogle su otići i na suprotnu stranu, ali Bellator je na kraju ipak odnio sve pobjede. Naravno da je Bellatorov predsjednik Scott Coker zadovoljno trljao ruke nakon eventa.

‘‘Stalno sam govorio da mi je želja da pobijedimo 5-0 i sretan sam jer su moji borci pobijedili. Ali bilo je vrlo kompetitivno. U posljednjem meču, onom između de Souze i McKeeja, bilo je par trenutaka u kojima sam mislio da će McKee orati tapkati. Bilo je jako stresno gledati tu posljednju borbu. Drago mi je da je A.J. napravio sve što je trebao da dođe do pobjede. Bila je ovo zanimljiva večer borbi.‘‘, rekao je Coker na konferenciji za medije, a zatim je uputio pohvale rosterima Rizina i Bellatora.

‘‘Ovo vam pokazuje koliko su Rizinovi borci napredovali posljednjih pet, šest godina. Morate imati na umu, a ovo ne govorim jer se radi o mojoj kompaniji, ali morate znati da je ovo najbolji roster koji smo imali u povijesti Bellator. Ako prođete kroz težinske kategorije, ne samo da imamo borce koji se mogu natjecati u UFC-u, nego imamo po trojicu ili četvoricu u kategoriji koji se mogu boriti protiv bilo kog na svijetu. Imamo jako dobru bazu trenutno.‘‘, dodao je Scott Coker.

Bellator dugi niz godina zapravo i kotira kao druga najjača svjetska MMA organizacija, ali ONE Championship i PFL munjevito rastu i neki ih već sada smatraju boljom organizacijom od Bellatora. Činjenica je da raste i Bellator, a pozitivno je što MMA borci dobivaju sve više velikih platformi za nastupati, jer time se smanjuje monopol UFC-a na tržištu.

Kad su u pitanju Bellatorovi borci koji su jučer upisali pobjede nad Rizinovim, to su redom bili: Gadzhi Rabadanov, Juan Archuleta, Kyoji Horiguchi, Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire i A.J. McKee. Svih pet imali su zahtjevne protivnike, a Coker je odabrao McKeeja kao ‘‘MVP-a‘‘ (Najvrijedniji igrač/borac) eventa.

‘‘Mislim da bih tu titulu uručio McKeeju. Bio je u opasnim situacijama, uspješno se izvukao i došao je do pobjede. Mislim da je pružio odličan nastup. De Souza je vrlo opasan borac. On (McKee) bi definitivno bio rangiran u top 10 na svijetu sudeći po nastupu koji je pružio.‘‘, rekao je Scott koji nije propustio priliku silno nahvaliti svoje borce.

Linker
03. svibanj 2024 03:33