Ostalo

Sinoć je održan KSW 81 event: Poljaci napokon okrunili Soldićevog nasljednika u velter kategoriji

Adrian Bartosinski

 Screenshot (twitter, Ksw)
Adrian Bartosinski sinoć je postao novim prvakom KSW-ove velter kategorije

Podosta je nejasno zašto se najjača poljska MMA organizacija odlučila organizirati ovomjesečni event baš na 22. travnja (četvrti mjesec), jer brojna druga velika borilačka zbivanja ukrala su svu pažnju.

Oči poljske borilačke javnosti bile su pretežno usmjerene ka Rzeszowu i borbi između Lukasza Rozanskog i Alena Babića. Rozanski je u tom meču došao do pobjede u prvoj rundi i postao je novim WBC-ovim prvakom u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. No, vratimo se na KSW.

KSW 81 event održan je sinoć u gradu Tomaszow Mazowiecki, a u glavnoj borbi večeri obračunali su se Adrian Barosinski (14-0) i Artur Szczepaniak (9-2). Dvojica talentiranih Poljaka borili su se za titulu prvaka u velter kategoriji, a KSW prvaka u velteru nije imao još od odlaska Roberta Soldića iz organizacije. Tražili su nove, adekvatne izazivače i pronašli su ih u dvojici spomenutih boraca.

Adekvatnijim se pokazao Adrian Bartosinski, neporaženi poljski velteraš. Samo minutu i 47 sekundi trebao je Bartosinski za pobjedu nad Szczepaniakom. Lijevim krošeom sjajno je pogodio Bartosinski u jednoj od otvorenih razmjena i poslao je Szczepaniaka na tlo. Još nekoliko udaraca stigao je zadati prije nego je uskočio sudac i prekinuo meč, a 27-godišnji Bartosinski okrunio se titulom prvaka.

Bartosinskom je to 14. pobjeda u 14. MMA nastupu, a čak 11 ih je upisao nokautom. Radi se o dobrom nasljedniku Roberta Soldića i potencijalno novoj zvijezdi poljskog MMA-a.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo nešto što sve češće gledamo pod okriljem KSW-a. Dvojica kickboksača obračunali su se prema MMA pravilima, a bio je to obračun teškaša. Errol Zimmerman (84-28 kickboks, 1-1 MMA) bio je bolji od Tomasza Sarare (41-7 kickboks, 1-2 MMA). Zimmerman je Sararu nokautirao drugom polovicom druge runde.

KSW 81 event nije ponudio nastupe regionalnih boraca, a sljedeći KSW-ov event na rasporedu je 13. svibnja (peti mjesec).

Kompletne rezultate KSW 81 eventa možete pročitati u nastavku teksta.

KSW 81 - rezultati eventa:

Adrian Bartosinski def. Artur Szczepaniak by TKO - R1, 1:47 — za KSW-ovu titulu prvaka u velter kategoriji

Errol Zimmerman def. Tomasz Sarara by TKO - R2, 3:53

Igor Michaliszyn def. Krystian Bielski by TKO - R2, 3:29

Werlleson Martins Ribeiro def. Patryk Surdyn by KO - R3, 0:12

Adrianna Kreft def. Karolina Owczarz by submission (arm-triangle choke) - R1, 1:13

Marcin Krakowiak def. Henry Fadipe by jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 30-27, 29-28)

Kamil Gawryjolek def. Olegs Jemeljanovs by TKO - R1, 4:30

Maria Silva def. Sofiia Bagishvili by technical submission (rear-naked choke) - R2, 3:15

Filip Stawowy def. Marek Samociuk by submission (rear-naked choke) - R2, 4:39

Josef Stummer def. Jonatan Kujawa by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
03. svibanj 2024 05:02