Ostalo

Stevie Ray nakon poraza na prošlotjednom PFL-u zaključio karijeru: ‘Vrijeme je da počnem dijeliti svoje znanje‘

 Stevie Ray 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Pobjeđivao je Michaela Johnsona, Joea Lauzona te u PFL-u Anthonyja Pettisa, ali niti u UFC-u ni u PFL-u nikada nije uspio doći do titule

Jedan od najboljih škotskih MMA boraca je prošlog tjedna doživio novi poraz, nakon kojeg je odlučio okončati svoju profesionalnu karijeru. Stevie Ray se prošlog tjedna borio protiv Clayja Collarda te je izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon čega je donio tešku odluku i obznanio da se povlači.

Bio je to treći poraz u nizu za bivšeg PFL-ovog finalista i UFC-ovog veterana, a osim Collarda je gubio i od Nathana Schultea i prvaka Oliviera Aubina-Merciera. Nakon što je napustio UFC, dolazi u PFL, ali do osvajanja turnira i milijuna dolara ipak nije uspio doći.

‘’14 godina službe je završeno. Vrijeme je da sada počnem dijeliti svoje znanje i iskustvo dalje. Pokušat ću organizirati nekoliko seminara u sljedećih nekoliko mjeseci u Ujedinjenom kraljevstvu. Sada ću se u potpunosti posvetiti trenerskom poslu u svojoj dvorani i to od sljedećeg ponedjeljka‘‘, napisao je Ray na svom Instagram profilu.

Inače, Ray je u UFC-u bio od 2015. do 2019. godine, a tamo je imao uspona i padova. Pobjeđivao je Michaela Johnsona, Joea Lauzona te u PFL-u Anthonyja Pettisa, ali niti u UFC-u ni u PFL-u nikada nije uspio doći do titule. Pettisa je prvi puta pobijedio rijetko viđenim ‘‘submissionom‘‘, a drugi puta sudačkom odlukom.

Profesionalnu karijeru je zaključio omjerom 25-13, a uvijek ćemo ga pamtiti po pobjedama nad gore navedenim borcima.

Linker
27. travanj 2024 18:40