Ostalo

Težak udarac za prošlogodišnjeg osvajača PFL turnira: Ray Cooper III debelo prekoračio limit

Ray Cooper III vs. Carlos Leal

 Screenshot (youtube, Pfl)
Sudionici večerašnjeg PFL eventa odradili su vaganje

Sve je spremno za treću ovosezonsku PFL priredbu. Borkinje lake kategorije te velteraši u muškoj konkurenciji zatvorit će prvu turu PFL evenata. Nakon trećeg uzastopnog tjedna s PFL eventom, slijedi pauza do 17. lipnja (šesti mjesec), a tada će se ponovno zaredati tri PFL-ove priredbe.

Jako zanimljiv program čeka nas večeras od ponoći, a priredbu predvodi borba lake kategorije između Kayle Harrison i Marine Mokhnatkine. Harrison je nakon osvajanja prošlosezonske titule postala slobodna na tržištu i dugo se nije mogla odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Na koncu je ponovno potpisala ugovor s PFL-om i pokušat će doći do svoje treće titule.

Teško je dvostrukoj olimpijskoj pobjednici u judu pronaći adekvatnu protivnicu unutar PFL-a, ali Marina Mokhnatkina (6-2-0) pokušat će iznenaditi. Ruskinja je prošle sezone debitirala u PFL-u, pobjedivši Claudiju Zamoru jednoglasnom odlukom. Iza nje je iskustvo nastupanja za Bellator i Fight Nights Global, a šesterostruka je prvakinja svijeta u sambu.

Harrison i Mokhnatkina uspješno su odradile vaganje za današnji event. Harrison je bila na točno 155 ''pounda'', dok je Ruskinja težila 154.2 ''pounda''.

U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se prošlosezonski prvak velter kategorije, Ray Cooper III i Carlos Leal. Težak udarac na svoje ambicije ka novoj titulu, doživio je Cooper već na vaganju. Limit velter kategorije prekoračio je za čak 5.4 ''pounda'' (2.45 kg). PFL-ove sankcije za pad na vagi poprilično su oštre. Cooper je kažnjen oduzimanjem jednog boda, a neovisno o ishodu borbe, neće moći osvojiti niti jedan bod u meču protiv Leala. Njegov protivnik automatski dobiva tri boda, a ukoliko pobijedi, moći će osvojiti dodatne bodove.

Cooper će jako teško izboriti playoff zbog ovakvog propusta koji je napravio sa skidanjem kilaže. U drugom kolu trebat će mu ekspresna pobjeda prekidom, a možda niti to ne bude dovoljno za prolaz dalje.

Genag Fabian također je prekoračila limit svoje kategorije. Borkinja lake kategorije, težila je 160.8 ''pounda'' i time je za 4.8 ''pounda'' bila preteška za laku kategoriju. Julia Budd tako je kao i Leal, odmah u startu dobila tri boda, a Fabian snosi iste posljedice kao Cooper.

Ostali sudionici današnje priredbe uspješno su izvršili svoju profesionalnu dužnost. Anthony Pettis i Myles Price ''uljezi'' su na ovoj priredbi, jer njihov meč održava se u lakoj kategoriji. Obojica su prošli na vaganju. Među velterašima ističu se imena kao što su Rory Macdonald (vs. Brett Cooper), Gleison Tibau (vs. Jarrah Al Silawi) itd., pa stoga ne propustite ovaj event.

Snimku vaganja možete pogledati OVDJE, a kompletne rezultate vaganja pročitajte pri dnu teksta.

PFL 3 2022: rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Kayla Harrison (155) vs. Marina Mokhnatkina (154.2)

Ray Cooper III (176.4)* vs. Carlos Leal (169.6)

Anthony Pettis (155.4) vs. Myles Price (154.8)

Rory MacDonald (171) vs. Brett Cooper (169.8)

Larissa Pacheco (155.4 lbs) vs. Zamzagul Fayzallanova (153.4)

Preliminarni dio priredbe:

Dilano Taylor (170.6) vs. Joao Zeferino (170.8)

Genah Fabian (160.8)* vs. Julia Budd (154.4)

Sadibou Sy (170.8) vs. Nikolay Aleksakhin (170.2)

Gleison Tibau (169.6) vs. Jarrah Hussein Al-Silawi (170)

Helena Kolesnyk (155.2) vs. Abigail Montes (154)

Vanessa Melo (155.8) vs. Martina Jindrova (155.4)

* - prekoračili limite svojih težinskih kategorija

Linker
20. svibanj 2024 01:34