Ostalo

Tyron Woodley želi trilogiju s Jakeom Paulom: ‘Ako prelaziš u MMA, nepoštovanje spominjati ikog drugog‘

Jake Paul (lijevo) i Tyron Woodley (desno)

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove velter kategorije želi testirati Jakea u meču prema MMA pravilima

Tyron Woodley jedno vrijeme bio je UFC-ov prvak velter kategorije, a u kavezu je djelovao tako dominantno i zastrašujuće, da ga je MMA javnost počela uspoređivati s velikim Georgesom St-Pierreom.

Postojale su ozbiljne rasprave u kojima se Woodleyja isticalo kao najvećeg u povijesti UFC-ove velter kategorije, ali Tyron je izgubio pojas nakon četiri obrane titule i uslijedio je veliki pad kojim je narušio svoju ostavštinu.

Kamaru Usman ga je detronizirao, a zatim je Woodley gubio od Gilberta Burnsa, Colbyja Covingtona i Vicentea Luquea. Uslijedio je odlazak u UFC, a tek onda je Woodley uistinu rasprodao svoj ugled.

Dvaput je Tyron ulazio u boksački ring, a u oba navrata boksao je protiv Jakea Paula, nekadašnjeg YouTubera koji gradi boksačku karijeru. MMA fanovi nadali su se da će Woodley vratiti čast MMA-u nakon što je Paul lakoćom porazio Bena Askrena, ali to se nije dogodilo.

Jake je u osmom mjesecu 2021. godine porazio Woodleyja podijeljenom sudačkom odlukom. Kasnije iste godine, točnije u 12. mjesecu 2021. godine, Paul je trebao boksati protiv Tommyja Furyja. Fury je nastup otkazao zbog ozljede, samo 12 dana prije eventa. Paul je trebao kasnu zamjenu, a uskočio je Woodley i spasio event.

UFC-ov prvak nije se dobro proveo u revanšu. Paul ga je brutalno nokautirao u šestoj rundi, ali Woodley želi još jednu priliku.

Naime, Jake Paul je pod ugovorom s PFL-om i više puta je iskazao želju za okušati se u MMA-u. Prozivao je Natea Diaza, ali Woodley smatra da je on borac kojem Paul treba dati šansu u MMA borbi.

‘‘Ako će se boriti protiv nekog u MMA-u, treba se boriti protiv mene. Ja sam mu donosio velike brojke i ja sam privlačio milijune gledatelja tijekom konferencija za medije. Također sam i peterostruki svjetski prvak, kao i borac koji je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ dva tjedna prije meča. Snimao sam ‘Cobra Kai‘ 14 sati u komadu. Trenirao sam u tri sata ujutro i spasio sam taj ‘card‘. Event se ne bi dogodio da nisam uskočio. Ljudi ne bi kupovali božićne poklone. Dakle, pričati o ikome drugome u MMA-u, osim o meni, to je znak nepoštovanja.‘‘, poručio je Woodley, a zatim je istaknuo još pokoji argument za međusobnim obračunom.

‘‘Ako stvarno, stvarno želiš dokazati da bi se snašao u mom svijetu, bori se protiv borca koji je bio broj 1 na svijetu. Nate Diaz nikad nije dotaknuo zlato, kao niti Derek Brunson.‘‘, zaključak je Woodley.

Moramo se složiti s Tyronom. On je uistinu spasio Jakeovu priredbu i vjerojatno zaslužuje nekakav oblik nagrade. MMA borba između Woodleyja i Paula sigurno bi privukla velik interes među fanovima.

Linker
03. svibanj 2024 15:32