Ostalo

Upisao je jedan od najluđih nokauta u povijesti, a sada je suspendiran na četiri godine zbog korištenja steroida

Krzysztof Glowacki - nokaut u KSW-u

 SCREENSHOT/YOUTUBE/KSW
Zanijekao je svjesno uzimanje zabranjene supstance kada je u travnju dobio privremenu suspenziju

Poljak Krzysztof Glowacki, bivši WBO prvak, suspendiran je iz svih sportova na četiri godine nakon što je proglašen krivim za korištenje anaboličkog steroida, priopćila je u utorak britanska antidopinška organizacija (UKAD).

Prema Reutersu, 37-godišnji Glowacki pao je na doping testu koji je proveo UKAD nakon poraza tehničkim nokautom u četvrtoj rundi od Richarda Riakporhea 21. siječnja 2023. u Manchesteru u Engleskoj. Njegov uzorak urina sadržavao je Boldenone, anabolički androgeni steroid na popisu zabranjenih tvari Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Glowacki (32-4, 20 KO) zanijekao je svjesno uzimanje zabranjene supstance kada je prošlog travnja dobio privremenu suspenziju. Njegov je slučaj 31. listopada saslušao nezavisni Nacionalni antidopinški panel (NADP), a konačna odluka donesena je ovaj tjedan.

Dok je poraz od Riakporhea bio njegov posljednji boksački meč, taj slučaj s dopingiranjem nije ga spriječio da se natječe u MMA-u, točnije u KSW-u. Prošlog lipnja, Glowacki je imao svoj profesionalni MMA debi na KSW 83: Colosseum 2 priredbi kada je upisao jedan od najluđih nokauta u povijesti. Nalazio se donji u "full mountu", a onda je pogodio sjajni lijevi kroše i uspavao protivnika.

Glowacki je osvojio svoj prvi WBO naslov u kruzer kategoriji u uzbudljivoj borbi s Marcom Huckom 2015., a zatim ga je jednom uspješno obranio prije nego što je 2016. izgubio pojas od aktualnog prvaka u teškoj kategoriji Oleksandra Usyka, što je bio prvi poraz u njegovoj karijeri nakon što je startao s 26-0.

Linker
29. travanj 2024 06:14