Ostalo

Večerašnji Oktagonov event donosi revolucionarnu promjenu: Otvoreno bodovanje starta s večerašnjom priredbom

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Ostaje nam za vidjeti je li Dana White u pravu kada se protivi otvorenom bodovanju, a nije teško zamisliti borce da u tim posljednjim rundama čine sve kako bi zaštitili pobjedu ukoliko su primjerice uzeli prve dvije

Nakon što se dogodi neka loša sudačka odluka, često se po komentarima zaziva jedna stvar: otvoreno bodovanje. To bi značilo da u svakom trenutku borbe znamo tko je kojem borcu dao rundu i kako, odnosno, nakon svake runde bi smo znali koji borac je u bodovnoj prednosti u meču.

Dana White je odbacio ideju otvorenog bodovanja jer bi to po njemu donijelo ‘‘hrpu dosadnih trećih rundi‘‘, iz razloga što ukoliko borac vodi 2-0 u rundama, u trećoj neće činiti ništa te će borbu dovesti do pasivne samo kako slučajno ne bi izgubio. Teorija ima smisla, no ipak se nešto pita i drugog borca.

Oktagon MMA večeras održava event u Pragu, a na njemu se Bojan Veličković bori protiv Andreasa Michailidisa u finalu turnira u velter kategoriji, a gledat ćemo i Vlastu Čepu protiv Piotra Wawrzyniaka. Taj event je nama zanimljiv zbog njihovih nastupa, a sada će nam zbog otvorenog bodovanja biti još i zanimljiviji.

Što se tiče samog sustava otvorenog bodovanja, jedina poznatija organizacija koja ga je implementirala jest Invicta FC, a model su odobrile i atletske komisije svih zemalja u kojima je do sada Invicta održavala svoje priredbe, a izgleda da za njih takav sustav funkcionira.

Ostaje nam za vidjeti je li Dana White u pravu kada se protivi otvorenom bodovanju, a nije teško zamisliti borce da u tim posljednjim rundama čine sve kako bi zaštitili pobjedu ukoliko su primjerice uzeli prve dvije. Kada toga nisu svjesni, vjerojatno im se javljaju ideje kako možda i ne pobjeđuju te i tu treću rundu moraju odraditi na visini zadatka.

Sve u svemu, bit će zanimljivo pratiti večerašnji Oktagon. Priredba starta u 18:00 sati, a Čepo i Veličković nastupaju u sunaslovnoj i naslovnoj borbi večeri.

Linker
22. travanj 2024 09:48