Ostalo

(VIDEO) Bellator 265: Kongo savladao Kharitonova, Rus tapkao doslovno u posljednjoj sekundi runde

Kongo vs. Kharitonov
 screenshot
Sudar dvije borilačke ikone završio je pobjedom najstarijeg borca na Bellatorovom rosteru

Pomalo u sjeni UFC-a i PFL-a, Bellator je ovog tjedna odradio svoju 265. priredbu, predvođenu borbom dva veterana teške kategorije, boraca koji u zbroju imaju 87 godina. Slavio je onaj stariji, 46-godišnji Francuz Cheick Kongo i to tako da se u prvoj rundi spasio nakon silovitih napada pet godina mlađeg Sergeija Kharitonova, a onda ga u drugoj završio, doslovno u posljednjoj sekundi.

Prema tempu koju su postavili teško se moglo zaključiti da se radi o dva takva veterana. Od početka je Kharitonov tražio prekid, što se i očekuje od borca koji je 30 puta slavio na taj način. S druge strane, uvijek taktički vrlo potkovani Kongo nadao se izdržati te napade i izmoriti ga. Primio je neke opake udarce, no ipak je izdržao. Dojam je bio da se Kharitonov najbolje iskazao na samom kraju runde, ali tada nije bilo više vremena da završi borbu. Kongo je također svoj trenutak pronašao na kraju runde i to druge, koja je prošla u njegovoj dominaciji. Polako je radio dok nije borbu odveo na pod, tamo prvo krenuo s udarcima, a onda se prebacio na gušenje. Činilo se kako će Kharitonov izdržati, no on očito nije bio svjestan vremena pa je tapkao doslovno sa znakom za kraj runde. Kongu, koji je član Bellatora već osam godina, ovo je 12. pobjeda u toj promociji, gdje je upisao samo tri poraza. Impresivno, obzirom na njegove već podosta pozne godine.

Na ostatku glavnog programa vidjeli smo pobjedu Logana Storleya podijeljenom sudačkom odlukom protiv Dantea Schira, bivši UFC-ov teškaš Marcelo Golm nokautirao je Billyja Swansona, dok je Jornel Lugo bio bolji od Keitha Leeja.

Linker
03. svibanj 2024 07:36