Ostalo

(VIDEO) ‘Dana White, molim te dovedi ga u UFC‘: Neporaženi Bellatorov Dagestanac oduševio je atraktivnim potezima

Timur Khizriev (desno) vs. Justin Gonzales

 Screenshot (twitter, Caposa)
Timur Khizriev sinoć je upisao novu pobjedu, ali usput je i oduševio raznim atraktivnim potezima

Bellator 301 event sinoć održan u Chicagu jedan je od najboljih Bellatorovih evenata koje pamtimo, barem kad su u pitanju imena koja su nastupila.

Yaroslav Amosov u glavnoj borbi večeri upisao je prvi poraz u karijeri. Sjajni Ukrajinac tek je u 28. nastupu osjetio gorčinu poraza, a veliko iznenađenje priredio je Jason Jackson nokautiravši Amosova.

Patchy Mix porazio je Sergija Pettisa u sunaslovnoj borbi večeri i tako mu je preoteo pojas u bantam kategoriji, a kompletan izvještaj ‘‘main carda‘‘ možete pročitati klikom na LINK.

Ovdje ćemo pažnju posvetiti borcu koji je nastupio na preliminarnom dijelu eventa. Radi se o Timuru Khizrievu (14-0), neporaženom Dagestancu koji nastupa u perolakoj kategoriji.

27-godišnji Dagestanac sinoć je branio šesto mjesto u poretku izazivača, a protivnik mu je bio sedmorangirani Justin Gonzales (14-2 uoči meča). Khizriev je u svom trećem nastupu unutar Bellatora pružio još jedan nastup vrijedan divljenja.

Istina da ovaj Dagestanac zasad ne upisuje pobjede prekidom u Bellatoru, ali bez većih problema dominira u mečevima protiv vrlo respektabilnih imena. Khizriev je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Gonzalesa, a posebno je oduševio atraktivnim potezima koje je prezentirao u kavezu.

‘‘Caposa‘‘, korisnik Twittera poznat po pomnom praćenju MMA-a i objavljivanju spektakularnih poteza, ostao je oduševljen onime što je Khizriev pokazivao protiv Gonzalesa.

Gonzales je u jednom trenutku uspio uhvatiti nogu Khizrieva, visoko ju je podigao i oslonio na svoje rame. Gurao je Gonzales prema naprijed, pokušavao je izbaciti Khizrieva iz ravnoteže, ali Dagestanac je fantastično reagirao napravivši ‘‘salto‘‘ unatrag.

Oduševio je Khizriev i sjajnim judo bacanjem uz ogradu kaveza, a fanovi zazivaju dolazak Timura Khizrieva u UFC.

Nema sumnje da bi ovaj talentirani borac imao puno toga za pokazati čak i unutar UFC-a, ali preostaje nam vidjeti u kojem smjeru će ići njegova karijera. Nastavi li Bellator s poslovanjem i sljedeće godine, Timur Khizriev mogao bi kroz skorije vrijeme izboriti napad na Bellatorovu titulu prvaka. Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire aktualni je prvak, a legendarni Brazilac bio bi sjajan test za perspektivnog Khizrieva.

Linker
25. svibanj 2024 21:03