Ostalo

(VIDEO) Erslanov predzadnji protivnik teško nokautirao Narkuna, Ruchala pobijedio Stasiaka

Da Silva vs. Narkun

 Twitter (ksw)
Priredba je bila osrednja, ali ‘‘main event‘‘ nije razočarao

KSW je večeras održao KSW 75 priredbu, no odmah treba reći da je poljska organizacija pamtila i bolje priredbe. Otkazivanjem borbe za titulu u poluteškoj kategoriji između našeg Ivana Erslana i Ibragima Chuzhigaeva priredba je značajno izgubila na kvaliteti, no ipak je tu bilo nekoliko zanimljivih mečeva.

Jedan od njih jest svakako onaj između bivšeg prvaka Tomasza Narkuna i ‘‘Frankensteina‘‘ da Silve, a obojica su se borila protiv Erslana. Ivan je da Silvu nokautirao na FNC 4 priredbi, a od Narkuna je izgubio prije dvije godine.

Što se njihove borbe tiče, Narkun je nakon samo pola minute srušio da Silvu nakon početnih nekoliko ‘‘low kickova‘‘. Narkun je u parteru nanosio štetu iz polugarda iako je da Silva pokušavao izvući ‘‘kimuru‘‘ no no mu nije uspjelo iz podređene pozicije. Narkun je prešao u ‘‘scarf hold‘‘ što je da Silva na početku branio dobro, ali kako je vrijeme prolazilo hvat je bio sve slabiji. Narkun je krajem runde uhvatio ‘‘giljotinu‘‘ te je bio vrlo blizu završnice, no zvono je spasilo Brazilca.

U drugoj rundi da Silva pogađa Narkuna ‘‘front kickom‘‘ početkom runde te ga je teško nokautirao! Završio je borbu s još jednim udarcem u parteru i na najbolji mogući način debitirao u KSW-u.

Što se tiče ‘‘main eventa‘‘, tu su se susreli dvojica odličnih grapplera, Robert Ruchala i Damian Stasiak. Početkom borbe ispitivali su snage na nogama, a Stasiak je uhvatio jedan ‘‘kick‘‘ i rušio Ruchalu koji se uspio pridići no završili su na žici. Malo kasnije su se razdvojili, no Stasiak hvata još jedan ‘‘kick‘‘ i uzima leđa Ruchali. Borci su završili na parteru, no Ruchala je uspio doći do dominantne pozicije u gardu. Nakon što su se pridigli opet su završili na žici jedan dio runde, no ovog je puta Ruchala uspio rušiti Stasiaka. Nekoliko sekundi kasnije, Stasiak se diže i ruši Ruchalu, uzima leđa, no nije uspio zaključati ‘‘RNC‘‘. Rundu Stasiak završava u mountu tako da je sigurno uzeo prvu.

U drugoj rundi Ruchala je krenuo nešto jače, no Stasiak ga je opet vrlo lagano rušio i to nekoliko puta. Svaki puta bi se nakon toga Ruchala ustao i odveo borbu na žicu te je djelovao fizički dosta snažnije. Ruchala je u drugoj rundi bio nešto oštriji u stojci, a kako je runda odmicala, Stasiak je imao sve manje zraka. Ruchala je rušio i uzeo leđa, nakon čega je prešao u ‘‘mount‘‘. Rundu je Ruchala završio u gornjoj poziciji, no u gardu Stasiaka koji se uspio izvući iz loše pozicije.

Treću rundu je Ruchala otvorio sa nekoliko ‘‘kickova‘‘, dok je Stasiak izgledao dosta umorno. Bez obzira na to ušao je u rušenje koje je Ruchala obranio i po tko zna koji put, odve borbu na žicu i srušio Stasiaka. Ponovno je pokušao rušiti no jednostavno više nije imao snage, a iz toga je na kraju Ruchala uspio izaći. Stasiak se borio sa spuštenim rukama što Ruchala nije iskoristio da ga pogodi boksačkim kombinacijama nego pokušava rušenje koje je obranio Stasiak. Ruchala je borbu zatvorio velikim rušenjem.

U ovoj odličnoj borbi vrlo visokog intenziteta pobjedu je odnio Robert Ruchala podijeljenom sudačkom odlukom. Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

KSW 75 - Rezultati priredbe

Robert Ruchała def. Damian Stasiak via podijeljenom sudačkom odlukom (29 – 28, 28 – 29, 28 – 29)

Daniel Omielańczuk def. Michal Martínek via podijeljenom sudačkom odlukom (30 – 27, 28 – 29, 28 – 29)

Luis Henrique da Silva def. Tomasz Narkun via KO (Frontkick), at 0:28 of Round 2

Adam Soldaev def. Oleksii Polischuck via jednoglasnom sudačkom odlukom (30 – 27, 29 – 28. 29 – 28)

Mădălin Pîrvulescu def. Adam Tomasik via TKO (Punches), Round 1

Yann Liasse vs. Adrian Gralak - No Contest (ubod u oko) at 2:38 of Round 1

Kamil Szkaradek def. David Martinik via jednoglasnom sudačkom odlukom (29 – 28, 30 – 27, 30 – 27)

Adrianna Kreft def. Petra Částková via jednoglasnom sudačkom odlukom (29 – 28, 29 – 28, 29 – 28)

Linker
30. travanj 2024 08:24