Ostalo

(VIDEO) Idući Soldićev protivnik autor je jednog od najljepših nokauta u MMA povijesti, pogledajte ga!

Marius Žaromskis
 screenshot
Idući protivnik Roberta Soldića, s kojim će se hrvatski velteraš susreti za tri tjedna na KSW 53 priredbi, jedan je od najatraktivnijih elitnih boraca u MMA povijesti, a kroz taj njegov stil došao je i jedan od najljepših nokauta. Pogledajte kako je to 2011. godine Mariuš Žaromskis savladao Brunu Carvalha.

Između svojih nastupa u japanskom Dreamu i potpisa ugovora s Bellatorom, danas 39-godišnji Žaromskis odradio je nastup u Švedskoj, na priredbi promocije Rumble of the Kings. Tamo mu se suprotstavio Bruno Carvalho, borac koji je u to vrijeme bio unutar niza od sedam pobjeda. Borba je u startu obećavala uzbuđenje, kao i uvijek kad se Litavac bori, no nitko nije mogao očekivati ono što se dogodilo.

Žaromskis je upisao pobjedu prekidom koji je došao samo jednu sekundu prije prve runde i to tako da je sve započeo nekoliko sekundi ranije udarcem kakav je u toj maniri i uz takav efekt viđen jedino tada. U trenutku dok su se nalazili u boksačkoj razmjeni, Žaromskis je napravio salto, ali takav da je petom pogodio Carvalha u glavu te ga time odmah žestoko uzdrmao. Možda je borba mogla biti završena već tada, no pustio je sudac još ponešto udaraca na podu. Time je Žaromskisu nokaut pretvorio u tehnički nokaut, no na kraju to nije negativno utjecalo na efekt koji se stvorio.

39-godišnji litavski borac time je postao autor jednog od najljepših MMA nokauta koji je šira publika mogla vidjeti. Pokušao je on više puta kroz karijeru različite atraktivne i vrlo inovativne tehnike, mnogima je pogađao i radio štetu, no niti jednim nije postigao efekt kao ovim "summersault kickom".

Što je on još sposoban ponuditi, nakon što se prošle godine vratio s pauze u trajanju od četiri godine, Roberto Soldić spoznat će 21. ožujka u Lodzu.

Linker
27. travanj 2024 03:32